Lamkel Zé komt terug op woelige periode bij Antwerp: "Ze geloofden me niet dat het voor opschudding op sociale netwerken ging zorgen..."

Lamkel Zé komt terug op woelige periode bij Antwerp: "Ze geloofden me niet dat het voor opschudding op sociale netwerken ging zorgen..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Didier Lamkel Zé is uiteraard één van de kleurrijkste figuren in ons voetbal. Na zijn interview waarin hij zei dat hij Kortrijk in januari verlaat, werd hij weer aan de kant gezet. Niet voor de eerste keer, want ook bij Antwerp gebeurde dat. Op die gebeurtenissen kwam hij nog eens terug bij de RTBF.

Zijn periode bij Antwerp werd gekenmerkt door heel veel incidenten. "Er waren veel misverstanden, en die werden opgeblazen door de Antwerpse pers. Ik sprak geen Vlaams, er waren clans in de kleedkamer: iedereen at aan verschillende tafels, de Vlamingen, Franstaligen, Afrikanen... Spelers gingen praten achter mijn rug om met hun journalistenvrienden, die mijn imago echt hebben aangetast", vertelt hij.

"Het is dus tijd om België achter mij te laten en ergens anders heen te gaan. Maar mijn eerste twee jaar in Antwerpen waren geweldig! Ik hield van de club, ik hield van het publiek en het is daar, met een coach als Laszlo Bölöni, die me heeft leren verdedigen. Want anders, ik erken het, voetbal is voor mij eerst aanvallen en doelpunten maken."

Maar dan kwam het incident met het Anderlecht-truitje. Midden in de wintermercato kwam hij zo aan bij Antwerp. "Ik wilde in de tijd van Ivan Leko vertrekken... en dat heb ik hem gezegd: plotseling rekende hij niet meer op mij, hij nam me niet meer terug, dat is logisch. Coach Bölöni bood me toen aan om met hem mee te gaan. Maar Antwerpen weigerde... Daarna, terug naar de reserven: 4 maanden lang hoorde ik niemand van de club!"

"Toen de transferperiode naderde, werd mij gevraagd om een ​​club te vinden, ik vond een overeenkomst met Panathinaikos. Toen ging Leko naar China... en Antwerpen wilde me niet langer laten gaan: 'Jij speelt met ons of we blokkeren een transfer!' Ik zei tegen ze: ‘Ok, je zult zien, ik ga de draad oppikken’… en toen belandde ik bij de club met dat Anderlecht-shirt. Ik had ze gewaarschuwd dat het voor opschudding zou zorgen op sociale media, maar ze geloofden me niet... Daarna hebben we een oplossing gevonden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties