Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Jules Ottenstadion
Mechelen stuit op 10 Buffalo's
Gert-Jan Weyters

De heenwedstrijd in de halve finale van de Beker van België tussen KV Mechelen en AA Gent leverde geen winnaar op. Het werd 2-2 Achter de Kazerne. Alles is dus nog mogelijk in de terugwedstrijd.

AA Gent kon niet beter aan de wedstrijd beginnen. Al na negen minuten verschalkte Zlatan Ljubijankic doelman Wouter Biebauw met een listige kopbal. Mechelen, met de steun van de aanhang, reageerde volwassen en zocht geduldig naar de gelijkmaker. Het was Julien Gorius die het stadion deed ontploffen met een afstandsschot.

De tweede helft werd er één om duimen en vingers van af te likken. Een karrenvracht aan kansen, veel inzet, twee doelpunten en een (terechte) uitsluiting voor Mbaye Leye zorgden voor een echte bekerwedstrijd. Maxime Biset bracht Mechelen op voorsprong nadat een lage voorzet van debutant Tom Soetaers bleef hangen in een bos van benen. AA Gent was met zijn tienen echter de evenknie van Mechelen. Elimane Coulibaly tekende na een knappe passeerbeweging voor de 2-2 eindstand.

Gent zit door het gelijkspel in de beste uitgangspositie, Mechelen moet winnen in de terugwedstrijd. Gent mist dan wel Mbaye Leye door zijn uitsluiting. (AN)