KV Kortrijk - KRC Genk

Kortrijk speelt Genk weg, maar Limburgers ontsnappen met goeie uitgangspositie
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 0 reacties

Kortrijk klopt Racing Genk met 3-2

Kortrijk speelt Genk weg, maar Limburgers ontsnappen met goeie uitgangspositie
Foto: © photonews

KV Kortrijk heeft de heenwedstrijd van de halve finale van de Beker van België met 3-2 gewonnen van Racing Genk. Dat had een pak ruimer kunnen zijn.

KV Kortrijk nam het in eigen huis -en dus op dat slechte veld- op tegen Racing Genk en iedereen dacht dat het een loopgravenoorlog vanjewelste zou worden. Kortrijk hield Perbet op de bank, bij Genk onderging Pozuelo hetzelfde lot.

Wanneer de bal begon te rollen, schrokken we toch wat. Er werd zowaar gevoetbald. Op het nochtans zware veld draaiden de lichte voetballers van de thuisploeg cirkels rond de stevige bonken die Clement aan de aftrap bracht.

Dubbele koude douche

Larry Azouni, Teddy Chevalier, Idir Ouali en Yevhenii Makarenko speelden een hoofdrol bij de Kerels. Vooral Uronen en Dewaest zagen sterretjes. Toch kwam Racing Genk op voorsprong. Een goeie vrije trap van Malinovskyi werd door Samatta terug voor doel gekopt waar Ingvartsen simpel in doel duwde. Tegen de gang van het spel, maar Genk had toch maar mooi die uitgoal vast.

Het stak de vlam helemaal in de pijp van de Kortrijkse aanval. Racing Genk werd weggespeeld en het was aftellen naar doelpunten voor de thuisploeg. Clement zag zijn troepen in blinde paniek vervallen.

Het was uiteindelijk Ajagun die na een mooie actie van Ouali de 1-1 van ver voorbij Vukovic knalde. De Australiër had overigens zijn dagje niet. Door slecht afweren tikte Azouni even later de 2-1 tegen de touwen.

Kortrijk ging op zoek naar de derde (en vierde), maar liep nog eens op het mes. Via de arm van Van der Bruggen belandde de bal bij Buffel en die knalde binnen. Rusten bij 2-2, vooral Genk mocht tevreden zijn.

De donderpreek -we kunnen het ons moeilijk anders voorstellen- van Clement bleek te werken en Genk kwam een stuk feller uit de kleedkamer. Colley kreeg zelfs de eerste kans, maar nu het evenwicht terug was, bleef het groot aantal kansen van de eerste helft uit.

Rougeaux de held

Genk kon het spel dichtgooien en met slimme overtredingen de angel uit de meeste aanvallen halen. Naarmate de partij op z'n laatste benen liep, leken de Limburgers met een mooie 2-2 naar Genk terug te keren.

De Boeck -intussen naar de tribune gestuurd door een matige Wim Smet- zag zijn team toch nog een slotoffensief op poten zetten. Rougeaux trapte uit de kluts een stilstaande fase tegen de touwen en zo kreeg KVK toch de verdiende zege.

Goals

3
2

Balbezit

67
33

Aanvallen

71
49

Gevaarlijke aanvallen

40
26

Schoten op doel

4
1

Schoten naast/over doel

4
4

Geblokkeerde schoten

2
2

Hoekschoppen

11
2

Buitenspel

2
1

Fouten

10
20

Vrije trappen

21
13

Doeltrappen

8
8

Inworpen

21
25
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Beker van België