Ruime uitoverwinning voor La Louviere
Tommy Neyts

Charleroi-La Louviere 2-5

La Louviere heeft in een aantrekkelijke Waalse derby de maat genomen van Charleroi.

Beide ploegen begonnen nochtans voorzichtig aan de partij en hielden elkaar de eerste tien minuten dan ook in evenwicht. Nadien kwam La Louvière beter voor de dag. Op het half uur klom het verdiend op voorsprong toen Van Handenhoven prachtig werd aangespeeld door Ishiaku, de kapitein van La Lou schoot de bal in één tijd voorbij Laquait. Nog geen twee minuten later volgde een strafschop voor de wolven, de verdediger van Charleroi; Kere beging een fout in de rechthoek en werd onmiddellijk naar de kleedkamer gestuurd door scheidsrechter Gumeinny. Ishiaku verzilverde de strafschop. Net voor rusten kon Charleroi milderen. Macquet stuurde Orlando diep, die omspeelde Proto en werkte koel af. Terwijl iedereen zich opmaakte voor een 1-2 ruststand zorgde Espartero ervoor dat La Louviere opieuw met  twee doelpunten leidde.

Na de rust ging het doeltjeskermis gewoon verder. Ook Charleroi kreeg een strafschop na vermeend contact van klukowski. Toni Brogno zorgde zo voor een nieuwe aansluitingstreffer. De wedstrijd bleef aangenaam om volgen. Wel kwamen de wolven dichter bij de 2-4 dan Charleroi bij de 3-3. Een kwartier voor affluiten volgde dan toch het genadeschot voor de karolingers. Defays verloor de bal aan Odemwingie die laquait verschalkte door de bal rustig aan de verste paal binnen te leggen. Rogeiro zorgde nog voor de 2-5 na een vrije trap.

34ste minuut Van Handenhoven 0-1
37ste minuut Ishiaku 0-2
44ste minuut Orlando 1-2
45ste minuut Espartero 1-3
47ste minuut Brogno 2-3
77ste minuut Odemwingie 2-4
81ste minuut Rogerio 2-5