Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen haalt het nipt van Beveren
bernie de vuyst

Moeskroen heeft een zuinige 1-0 overwinning geboekt tegen Beveren. Door deze overwinning prijken de Henegouwers op de derde plaats, Beveren daarentegen bevindt zich in de onderste helft.

Het was Beveren dat het beste uit de startblokken schoot met een knal van Junior die maar rakelings langs ging. Op het kwartier was het bijna raak voor de thuisploeg, de kopbal van Zewlakow spatte echter uiteen op de paal. Grégoire mikte niet veel later een vrijtrap maar net langs. Diallo zorgde dan weer voor Bevers gevaar.

In de 25ste minuut was het raak voor l' Excel  toen Dimbala Copa met een wippertje te grazen nam (1-0). Moeskroen drukte nog even door: De Vleeschauwer vond evenwel een attente Copa op zijn weg naar doel.

De tweede helft is nog maar tien minuten bezig wanneer Copa met rood het veld moet verlaten wegens handspel buiten het strafschopgebied. Volders vat vervolgens post onder de lat bij Beveren. Vier minuten later valt er weer rood, maar dan wel voor de thuisploeg: Charlet geeft Eboué een duw en mag gaan douchen.

Vanaf dan is er nog weinig voetbal te bespeuren op Le Cannonier. Alleen Romaric zorgt voor nog wat gevaar, Vandendriessche houdt de 0 op het bord. Aan de overkant is Lorenzi met een afstandschot gevaarlijk.