Lovendegem
FC Lebbeke
Datum: 19/11/2006 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 12
Rapide Lebbeke afgeslacht bij Lovendegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke afgeslacht bij Lovendegem
Foto: © SC

    
Een gretig SKDJ Lovendegem heeft brandhout gemaakt van Rapide Lebbeke. Onder impuls van een vaak ongrijpbare Carlo Cammilleri kregen de bezoekers een tweede optater op rij. De thuisploeg is meteen de Rode Lantaarn kwijt.
 
Lovendegem startte de wedstrijd aan een blitstempo en Thomas Moerman kon al direct afleggen voor Birgen Martens. De middenvelder miste compleet zijn schot maar de toon was meteen gezet. Glenn Baert moest goed plat op een vrijschop van Wesley Van Audenaerde. Rapide reageerde via Lendert Putteman die echter vergat de vrijstaande Jens Verroken te bedienen en zelf naast trapte. Een snelle collectieve uitbraak van de bezoekers bracht Tim Vierbergen in scorepositie. De vingertoppen van Peter De Paepe en de doelpaal verhinderden de openingstreffer (11’). Rapide veroverde het balbezit maar meer dan enkele halve kansen leverde dit niet op. De balvaardige Carlo Cammilleri toonde zich een gesel voor het te licht uitvallende bezoekende middenveld. Toen hij zich moeiteloos van Steff De Visscher ontdeed knalde hij schitterend in de verste winkelhaak (28’ 1-0). Scheidsrechter Teugels beoordeelde een duel tussen Steven Vereeken en Thomas Moerman in het voordeel van de aanvaller. Carlo Cammilleri deponeerde het leder loepzuiver in de andere winkelhaak (34’ 2-0). Rapide reageerde en Peter De Paepe had een supersave in huis op een knal van Jeff De Visscher (40’). Lendert Putteman had de aansluitingstreffer aan de voet. Alleen opduikend voor de thuisportier keilde hij de bal meters naast (43’). Toen Jeff De Visscher een lange voorzet op de voet van Lendert Putteman schilderde lukte het dan toch (44’ 2-1).
 
Marc Noë bracht Rosenilton Torres in de ploeg en koos voor een 3-mans achterhoede. Rapide nam het heft in handen maar was beducht voor de snelle counters. Thomas Moerman kreeg een voorzet van Carlo Cammilleri niet onder controle en Tom Ponnet trapte overhoeks nipt naast. Jens Verroken liftte een fraaie voorzet van Tim Vierbergen van dichtbij over (67’). Wesley Van Audenaerde verijdelde aan de 1ste paal een doelpunt van de veel te weinig aangespeelde Rosenilton Torres (73’). De gelijkmaker bleef in de lucht hangen maar het doelpunt viel aan de andere kant. Toen Steven Vereeken weggleed bij een tackle en met de arm op de bal viel legde scheidsrechter Teugels het leder op de stip. Carlo Cammilleri liet Glenn Baert kansloos (78’ 3-1). De bezoekers waren de kluts kwijt en Terry De Grande vlamde een terugkaatser staalhard binnen (79’ 4-1). Rapide Lebbeke moest de kelk tot op de bodem ledigen toen Terry De Grande een gaatje vond tussen een bos spelers (81’ 5-1). In de slotminuten werd Rosenilton Torres toch nog eens diep gestuurd maar Lendert Putteman geraakte niet bij de scherpe voorzet.
 
Zondag aanstaande is Rapide Lebbeke gastheer voor Eendracht Machelen. SKDJ Lovendegem trekt op bezoek naar Eendracht Aalter.
 
Lovendegem
Peter De Paepe, Jan Ramaekers, Bram De Baets, Steven Neirynck, Wesley Van Audenaerde, Thomas Moerman, Terry De Grande, Birgen Martens (55’ Tom Ponnet), Ken De Backer, Carlo Cammilleri (85’ Emrah Kalkan), John Lambert (67’ Nick De Maere). Res. Glen Poppe
 
Rapide Lebbeke
Glenn Baert, Karel Verhulst (72’ Bart Verhulst), Jeff De Visscher, Steven Vereeken (86’ Koen Baetens), Kevin Trienpont, Sven Mergan (46’ Rosenilton Torres), Tim Vierbergen, Steff De Visscher, Jens Verroken, Lendert Putteman, Preben De Leeuw. Res. Yannick Sen
 
Doelpunten: 1-0, 2-0 Carlo Cammilleri (28’, 34’), 2-1 Lendert Putteman (44’), 3-1 Carlo Cammilleri (78’), 4-1, 5-1 Terry De Grande (79’, 81’)
 
Gele kaart: 33’ Steven Vereeken