Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 15
Lovendegem niet meer te stuiten
Gentil Dossche

Met een vijfde overwinning op rij zet Lovendegem een belangrijke stap in de strijd voor de 2de periodetitel. De ploeg geraakt meteen los uit de onderste regionen van het klassement. Een door kwetsuren geteisterd Machelen speelde een viriele match en kon ei zo na een punt meegraaien.
De match kon niet beter beginnen voor de thuisploeg: na amper één minuut bracht Cammilleri een vrije trap mooi voor doel en Thomas Moerman kon binnenknikken: 1-0. Lovendegem poogde onmiddellijk de match in de juiste plooi te brengen maar botste daarbij op de egelstelling van Machelen wat tot veel middenveldspel leidde. Machelen kreeg een paar kleine kansjes maar Pycke, verdienstelijk als vervanger van Peter De Paepe, werd niet echt bedreigd. Rond de twintigste minuut kende de thuisploeg een heropleving. Eerst kon De Grande niet afwerken nadat hij mooi diep gestuurd werd en doelman Cottens kon omspelen. Er was een vrije trap van Cammilleri en een mooi volleyschot van De Grande. Ook Van Audenaerde kwam dicht bij de 2-0 bij een hoekschop. Maar zoals altijd: wie niet scoort kan het deksel op de neus krijgen. Op het halfuur kreeg Machelen een hoekschop en Davy Van Daele kon van aan de kleine backlijn vrij inkoppen. Lovendegem poogde nog voor de rust te reageren maar zag Thomas Moerman uitvallen met een kuitblessure.
Flauwe bedoening na de rust tot net voor het uur. Camillieri kreeg de bal aan het penaltygebied en poogde in combinatie door het hart van de verdediging te breken. Hij kreeg de bal terug uit de kluts en kon van aan de achterlijn voorzetten naar de tweede paal. De Grande zei 'dank U wel' en kopte de 2-1 tegen de touwen. Lovendegem poogde combinerend nog de beslissing finaal te maken maar Camilleri bleek leeggespeeld. Een aantal halve kansen werden niet verzilverd. Aan de overzijde zorgde het slotoffensief van Machelen voor een paar hete standjes maar doelman Pycke gaf geen krimp.
Door het verlies van Appelterre komt Lovendegem nu souverein aan kop in de tweede periode en wacht ons Eeklo. Een ploeg waar we toch nog iets tegen recht te zetten hebben.