FC Lebbeke
Lebbeke KSK
Datum: 14/01/2007 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 18
Rapide wint matige Lebbeekse derby
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide wint matige Lebbeekse derby
Foto: © SC

    
Geen hoogstaand voetbal in het Gemeentelijk Sportstadion en een eerste helft die amper het aankijken waard was. De bezoekers hadden wel het meeste balbezit maar open doelkansen leverde dit niet op. Het overwicht in het begin van de tweede helft bleek erg lonend voor de thuisploeg.
 
Geen Glenn Baert onder de lat bij Rapide. De onwel geworden goalie werd vervangen door Yannick Sen die zijn maidenmatch met voldoening kon afsluiten. KSK Lebbeke nam het initiatief maar veel gevaar leverde dat niet op. Even over het halfuur bleek de volkomen vrijstaande Steve Van Tongelen té verrast om Yannick Sen aan de tand te voelen. Kevin Vertongen poeierde het leder een metertje over de deklat.
Onmiddellijk na de rust zocht Rapide eindelijk de flanken op en dat was een kolfje naar de hand van Tim Vierbergen. Gilles Berckmoes had een goede save in huis op een knal van de doorgespurtte rechter spits (48’). Koen Baetens stuurde Tim Vierbergen diep en deze schilderde de bal op het hoofd van Dimitri Dhondt (51’ 1-0). KSK reageerde en Rapide plooide terug. Tom Rooms viseerde de handen van Yannick Sen. Roel Slootmakers had de gelijkmaker binnen bereik maar de thuisportier redde met de voet (59’). Yves Van Lokeren verlengde een voorzet van Danny Theys met een achterwaartse kopstoot die over de kruising verdween.
De pas ingekomen Rosenilton Torres schoof de bal in de loop van Preben De Leeuw. Slechts met de vingertoppen kon Gilles Berckmoes onheil voorkomen. Filip Cornelis kopte in de grijparmen van Yannick Sen. Kristof Vermeir plofte het leder op de bovenkant van de deklat (76’). Aan de overzijde kon Preben De Leeuw geen verlengstuk breien aan een knappe voorzet van Rosenilton Torres. Tim Vierbergen geraakte niet voorbij Gilles Berckmoes. KSK gooide alles in de strijd maar de kopbal van Olivier Antoons miste kracht om alsnog een puntje uit de brand te slepen.
 
Zondag aanstaande trekt Rapide Lebbeke naar Sparta Petegem. KSK Lebbeke is gastheer voor Eendracht Aalter.
 
Rapide Lebbeke: Yannick Sen, Karel Verhulst, Bart Verhulst, Steven Vereeken, Preben De Leeuw, Jeff De Visscher, Tim Vierbergen (93’ Joris Cools), Koen Baetens (61’ Rosenilton Torres), Jens Verroken, Dimitri Dhondt, Kevin Trienpont (88’ Sven Mergan). Res. Glenn Baert
 
KSK Lebbeke: Gilles Berckmoes, Kjell Dooremont (77’ Christophe Van den Abbeele), Olivier Antoons, Laurent Decuypere, Kristof Vermeir, Yves Van Lokeren, Danny Theys, Steve Van Tongelen, Roel Slootmakers, Tom Rooms (64’ Filip Cornelis), Kevin Vertongen. Res. Koen Mathijs, Nick Bogemans
 
Doelpunt: 51’ Dimitri Dhondt 1-0