Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 18
Lovendegem op weg naar periodetitel
Gentil Dossche

Het Meetjeslandse treffen tussen Lovendegem en Ursel kreeg deze week nog een extra pigment want Ursel stelde ex Lovendegemtrainer Tom D’Hondt aan als nieuwe hoofdtrainer. Maar deze kon op enkele dagen tijd geen wonderen verrichten en zag zijn nieuwe ploeg met 1-0 ten onder gaan.
Enkel in het prille begin kon Van Torre even dreigen maar voor de rest waren de bezoekers bijzonder onmondig. Op het kwartier kreeg de match zijn beslissing toen Degrande mooi infiltreerde, doorstak tot bij Camilleri die Ponnet aan de eerste paal vond.  Ponnet nam de bal mooi aan, draaide weg van zijn verdediger en al vallend bracht hij de 1-0 op het bord. We dachten dat de match nu zou openbreken maar Ursel kon zelfs geen vuist maken. De laatste 10 minuten waren de beste van de match maar Degrande (2x) en Moerman lieten de open kansen onbenut.

De 2de helft was slappe kost. Bij Lovendegem zakten Camilleri en Martens in het middenveld volledig weg en Thomas Moerman had blijkbaar voor het verkeerde schoeisel gekozen. Van Torre en Deschryver dreigden heel even voor de bezoekers en zowel Neyrinck als Ponnet stuitten elk 2x op Floryn. Debaets en Van Audenaerde hielden achterin de gelederen gesloten zodat de 1-0 nooit meer in gevaar kwam.

Met het gelijkspel van Appelterre en het verlies van Terjoden wordt Aalter nu de kwaadste tegenstander voor de 2de periode.