FC Lebbeke
Olsa Brakel
Datum: 04/02/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 20
Rapide Lebbeke onderuit tegen Olsa Brakel
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke onderuit tegen Olsa Brakel
Foto: © SC

Was Rapide Lebbeke in de heenwedstrijd de ploeg die het meeste druk uitoefende, vandaag toonde de titelpretendent een ander gelaat. Olsa had aan een treffer in de 2de helft voldoende om de 3 punten mee te nemen naar Brakel. Zonder de zieke Jens Verroken was het voor trainer Vermoesen opnieuw schuiven in de frontlinie en dat liet zich voelen.
 
Onder impuls van draaischijf Jurgen Coppens zette Olsa de thuisverdediging al snel onder druk. Glenn Baert ging gepast in de voeten van de doorgebroken Serge Beerens. Toen Dieter Guillemaere een vrije trap mocht nemen had niemand oog voor Jurgen Coppens die vrij voor doel opdook. De Lebbeekse goalie had een superreflex in huis om de kopstoot uit zijn doelvlak te houden (14’). Ook op een strakke voorzetschot van Joris Lenvain toonde Glenn zijn klasse. Rapide reageerde en Tim Vierbergen besloot een één-twee met Kevin Trienpont nipt naast. Olsa had het meeste balbezit maar echte doelkansen konden de bezoekers niet afdwingen. Kort voor de rust had Frederik Pruyt de openingstreffer aan de voet. In vrijstaande positie kreeg hij echter de bal onvoldoende onder controle.
 
Rapide kwam met heel wat meer energie uit de kleedkamers. Marino Browaeys kon slechts in twee tijden een knal van Lendert Putteman onschadelijk maken. Kevin Trienpont zonderde Lendert Putteman af maar diens schot viel via een verdedigend been in de handen van Browaeys. Ook Steff De Visscher vond de bezoekende portier op zijn weg. Het spel was nu gelijkopgaand tot Jurgen Coppens een hoekschop mocht trappen. De centrale middenvelder schilderde het leder op het hoofd van Stijn Antheunis en die kopte onhoudbaar binnen (67’). Daan Boydens glipte door de buitenspelval en kwam oog in oog met Glenn Baert. Opnieuw had de thuisportier een schitterende reflex in huis (70’). Rapide voerde de druk op maar de schoten van Bart Verhulst en Dimitri Dhondt kwamen in het bos spelers terecht. Bij Olsa was het nu pompen of verzuipen. Marino Browaeys en zijn verdediging gaven geen krimp. In de slotminuten kreeg Daan Boydens nog de kans om de score op te drijven maar zijn schot verdween voorlangs.
 
Zondag aanstaande trekt Rapide Lebbeke naar Eendracht Appelterre. Olsa Brakel is gastheer voor Eendracht Aalter.
 
Rapide Lebbeke: Glenn Baert, Karel Verhulst (67’ Mathias De Visscher), Bart Verhulst, Steven Vereeken, Preben De Leeuw (84’ Koen Baetens), Jeff De Visscher, Lendert Putteman, Dimitri Dhondt, Tim Vierbergen, Steff De Visscher, Kevin Trienpont. Res: Sven Mergan, Yannick Sen.
 
Olsa Brakel: Marino Browaeys, Joris Lenvain, Dieter Guillemaere, Brecht Moreels, Jurgen Coppens, Carl VandenBussche (79’ Wouter Van Damme), Serge Beerens (83’ Kristof Vandepontseele), Stijn Antheunis, Jonathan Verspeeten (64’ Daan Boydens), Frederik Pruyt, Wesley DeGroote
 
Doelpunten: 67’ Stijn Antheunis 0-1
 
Gele kaarten: 53’ Tim Vierbergen; 79’ Lendert Putteman