Appelterre-Eichem
FC Lebbeke
Datum: 11/02/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stadion KE Appelterre-Eichem
Spetterend gelijkspel in Appelterre-Rapide Lebbeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Spetterend gelijkspel in Appelterre-Rapide Lebbeke
Foto: © SC

    
Twee ploegen die voluit voor de zege gaan, snel en fraai voetbal op een zwaar veld, twee klasbakken in doel: alle ingrediënten voor een heerlijke pot voetbal. Mede dank zij een uitstekende leiding waren de toeschouwers winnaar van de wedstrijd die op een verdiend gelijkspel eindigde.
 
Met de wind in de rug en “naar beneden spelend” greep Appelterre de bezoekers direct bij de keel. Steve DeSaegher, wat een heerlijke voetballer toch, knokte zich tussen Steven Vereeken en Dimitri Dhondt maar Glenn Baert ging perfect plat (3’). Bart Van Onsem haalde staalhard uit en de bezoekende goalie kon slechts met de vingertoppen het gevaar keren. Sven Spitaels kopte een voorzet van Davy Cardon in de armen van Baert. Ook op een loeier van Steve DeSaegher gaf Glenn Baert geen krimp (22’). Op een scherpe voorzet van DeSaegher was Bart Verhulst er als de kippen bij om het gevaar te keren. Appelterre moest gas terugnemen en Rapide trok vooruit. Jeff De Visscher schilderde het leder perfect op het hoofd van Jens Verroken (32’), meteen de 10de seizoenstreffer van de Lebbeekse spits. De thuisploeg reageerde en Glenn Baert moest plat op een zwaar schot van Stefan Berth. Aan de overzijde ging Koen Baetens aan de haal. Woelwater Lendert Putteman kreeg de voorzet onvoldoende onder controle. Rapide drukte Appelterre achteruit. Net voor de rust had Patrice Detienne een supersave in huis op een zwaar schot van Jens Verroken. Seconden later moest Patrice opnieuw al zijn kunnen tonen om een schot van Kevin Trienpont van onder de lat te halen.
Beide ploegen hadden in de eerste helft heel wat energie verbruikt zodat we tot aan het kwartier dienden te wachten op de eerste kans. Glenn Baert was attent op een schot van Tom Van Isterdael. Kevin Trienpont trok op avontuur en bediende Koen Baetens maar Patrice Detienne ging goed plat. Stefan Berth was iets sneller op de bal dan de struikelende Dimitri Dhondt en scheidsrechter Van de Velde legde het leder op de stip. Steve DeSaegher prikte zijn 15de onhoudbaar tegen de touwen (65’). Patrice Detienne had een goede save nodig op een schot van Lendert Putteman. Even later knalde Lendert een voorzet van Jens Verroken nipt naast. Rapide bleef de winst najagen maar Patrice Detienne stond in de weg. Op een knal van Kevin Trienpont schudde de thuisportier opnieuw een supersave uit zijn mouw. De laatste kansen waren voor Appelterre maar noch Thierry Perdaens, noch Bjorn Raspoet geraakten voorbij Glenn Baert.
 
Geen voetbal volgend weekend (Karnaval!). Zondag 25 februari krijgt Rapide Lebbeke FC Vrasene op bezoek, terwijl Eendracht Appelterre naar Aalter afzakt.
 
Eendracht Appelterre: Patrice Detienne, Gerrit Sonck, Maarten Moulart, Tom Van Isterdael, Sven Spitaels, Steve DeSaegher, Bjorn Raspoet, Bart Van Onsem, Stefan Berth, Wesley De Meyer (80’ Thierry Perdaens), Davy Cardon. Res. Kim Bal, Philip De Durpel, Yannick Aerts
 
Rapide Lebbeke: Glenn Baert, Bart Verhulst, Dimitri Dhondt (78’ Sven Mergan), Steven Vereeken, Preben De Leeuw, Jeff De Visscher, Koen Baetens (75’ Mathias De Visscher), Lendert Putteman, Jens Verroken, Steff De Visscher, Kevin Trienpont. Res: Kevin Scheerlinckx, Yannick Sen.
 
Doelpunten: 32’ Jens Verroken 0-1; 65’ Steve DeSaegher 1-1 (pen)
 
Gele kaarten: 24’ Dimitri Dhondt