Speeldag: Speeldag 21
Stadion: KFC Sparta Petegem
Lovendegem zwaar onderuit bij Sparta Petegem
Gentil Dossche

Na een abominabele tweede helft gaat Lovendegem zwaar de boot in bij Sparta Petegem. Aangezien het merendeel van de ploegen onder ons verloren heeft, blijft de schade beperkt. Maar waar we vorige week nog naar boven keken, wordt het iedere week met meer angst naar onder kijken.

In een winderig Petegem nam de thuisploeg een furieuze start. Na nog geen minuut bedreigde de sterke Kissi doelman De Paepe. In de tweede minuut ging een verre bal over de Lovendegem-verdediging en Van Oost passeerde in twee keer De Paepe. 1-0 en wéér Van Oost. Alsof men bij Lovendegem nog nooit van Rieno had gehoord. Het duurde dan een kwartiertje vooraleer we nog iets te zien kregen. De Backer infiltreerde langs de flank en zijn voorzet ging voorbij het doel. Een open kopkans verdween in de armen van De Paepe. Het laatste kwartier ging vlot op en neer. Kissi kreeg nog eens een open kans en de daaropvolgende hoekschop eindigde met een knal van Van Oost op De Paepe. Aan de overzijde kon Ponnet geen gelukkig einde maken aan een snelle counter. Op de 39ste minuut poeierde De Baets vanop twintig meter een afvallende bal na hoekschop richting doelman De Neve. De bezoekende goalie loste de bal en Ponnet tikte binnen. 1-1. En na 43 minuten, na een charge op Camilleri, krulde 'Bosko' De Grande de bal vanop 20 meter over de muur maar het leder ging via de lat en de rug van De Neve niet in doel. 1-1 en we hadden zicht op een leuke tweede helft.
Nieuws alvast bij het begin van die helft: Christophe Dhont kwam een eerder ongelukkige Moerman vervangen. Na maanden was onze stofzuiger terug. Samen met het debuut van Bral was dit ongeveer het enige meldingswaardige van geel-blauw.
Van Oost nette al in de eerste minuut maar werd - zoals wel meer - op buitenspel betrapt. Ook Colpaert kreeg nog een kans. De wedstrijd werd bitser en een eerste geel viel na het kwartier. Ook Camilleri zou nog op een geel karton getrakteerd worden. Petegem versierde nog een open kopkans op hoekschop en De Cooremeter probeerde een uitgekomen De Paepe nog te lobben maar het schot miste precisie en vooral kracht.
Na 19 minuten was het liedje van Lovendegem uit: na hoekschop kon Kissi de bal in doel werken. De aftrap was nog niet genomen of  een sterke Bollé stuurde Verschuere het straatje in - in buitenspel - en die trapte de 3-1 voorbij De Paepe. Lovendegem kon daar enkel opnieuw een infiltratie van De Backer voorleggen. Ondertussen bleef Van Oost een blijvende kwelduivel voor de Lovendegem-verdediging en na een half uur kon hij na een snelle aanval de 4-1 op het bord zetten. De Paepe moest nog gepast tussen komen op een aantal kopkansen maar na 34 minuten werd het 5-1. In de 42e minuut werd het dan ook nog bijna 6-1 maar Van Oost kreeg zijn hattrick niet.
We moeten onthouden dat Lovendegem op een goed kwartier op een hoopje werd gespeeld door een gezond agressieve ploeg met een aantal zeer sterke spelers als Van Oost, Bollé en Kissi. Volgende week géén match maar binnen 14 dagen wacht ons Olsa Brakel. Niet simpel, maar er moét nu maar eens gewonnen worden.