FC Lebbeke
Terjoden-Welle
Datum: 11/03/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 24
Van kwaad naar erger bij Rapide Lebbeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Van kwaad naar erger bij Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Met slechts 2 doelpunten in de vorige 4 wedstrijden kun je moeilijk aanspraak maken op veel puntengewin en ook vandaag was het een maat voor niets bij Rapide Lebbeke. Tegen een matig SK Terjoden-Welle kreeg de thuisploeg dan nog het deksel op de neus via een own-goal, zodat stilaan meer naar beneden dan naar boven moet worden gekeken.
 
De eerste helft was van een zo zwak niveau aan beide kanten dat we ons aan de rust konden troosten met “slechter kan niet meer”. Slechts één actie in de aanvangsminuten was het vermelden waard. De vrijstaande Tim Vierbergen kreeg een pass van Jens Verroken niet onder controle (4’).
 
Terjoden kwam het snelst uit de startblokken na de pauze en Glenn Baert moest plat op een knal van Bram Vermeulen. Aan de overzijde liftte Jeff De Visscher de bal nipt over het bezoekende doel. Trainer Vermoesen verving eindelijk de ontstellend zwakke Steff De Visscher door Bart Verhulst, zodat Dimitri Dhondt kon doorschuiven naar waar hij thuishoort: centraal op het middenveld. De creativiteit van Dimitri bracht onmiddellijk wat “schwung” in de Rapide gelederen en Terjoden moest achteruit. De bezoekers waren nu helemaal op de counter aangewezen en dat loonde. Nicky Van den Borre schoot als een pijl vooruit en centerde richting Gregory De Mol. Preben De Leeuw kreeg het leder op de zijkant van zijn been en Terjoden kon juichen (60’ 0-1).
Rapide trok direct op zoek naar de gelijkmaker en forceerde ook voldoende kansen. Jens Verroken kopte een voorzet van Karel Verhulst in de handen van Steven De Vos. Preben De Leeuw vlamde een voorzet van Bart Verhulst op de paal en Tim Vierbergen mikte net naast. Libero Steven Vereeken dwong Steven De Vos tot een mooie parade. Op een scherpe voorzet van Kevin Trienpont moest Glenn Van den Branden zijn doelman bijspringen. De bezoekende goalie stond in de weg voor Lendert Putteman en had beide vuisten nodig op een kopbal van Bart Verhulst.
Op een snelle counter besliste Tom De Smaele ei zo na de wedstrijd. Met een knappe save toonde Glenn Baert nog maar eens zijn klasse. Kevin Trienpont borstelde een vrije trap onder de lat maar Steven De Vos bleek onklopbaar.
 
Zondag aanstaande trekt Rapide Lebbeke naar Rode Lantaarn Kerksken. Terjoden-Welle is gastheer voor Eendracht Aalter.
 
Rapide Lebbeke: Glenn Baert, Karel Verhulst, Dimitri Dhondt, Steven Vereeken, Preben De Leeuw, Jeff De Visscher, Tim Vierbergen, Lendert Putteman, Jens Verroken, Steff De Visscher (54’ Bart Verhulst), Kevin Trienpont. Res: Koen Baetens, Sven Mergan, Yannick Sen.
 
Terjoden-Welle: Steven De Vos, Glenn Van den Branden, Jeroen De Backer, Bram Vermeulen, Yves Bellon, Nico VanderStockt, Tom De Smaele (85’ Maarten De Waele), Dries Baert (32’ David Pauwels), Gregory De Mol (88’ Jens De Gits), Nicky VandenBorre, Werner Martens. Res. Jeroen Van Cauter
 
Doelpunten: 60’ Preben De Leeuw (o.g.) 0-1
Gele kaarten: 9’ Glenn VandenBranden, 70’ Gregory De Mol, 71’ Preben De Leeuw