Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 24
Vrasene kent geen genade voor Lovendegem
Gentil Dossche

Na het verlies van vorig weekend tegen Aalter heeft Vrasene zich dit weekend goed herpakt. Raaymakers en Verbeke zorgden voor de 5 doelpunten.

Vrasene nam de beste start. Al na 3' kon Raaymakers zich doorzetten, maar Verbeke kwam net te laat op de lage voorzet. In de 7' lukte het toch. Een lage vrije trap van Van Elst werd verlengd door Raaymakers (0-1). Nog geen minuut later stond het zelfs al 0-2. Raaymakers schudde een actie uit de voeten en trapte de bal tegen de touwen. Het eerste gevaar van Lovendegem kwam er in de 17'. Een schot van Camilleri ging naast doel. In de 25' alweer Lovendegem, deze keer via De Grande, maar zijn kopbal ging naast. Langs de overkant lukte het scoren beter. Op het halfuur zette Van Elst de bal voor en Verbeke kopte de bal in de loop in doel (0-3). In de 42' kreeg diezelfde Verbeke alweer een mooie kans na een lage voorzet van Everaert, maar hij trapte de bal op de doelman. Net voor de rust werd het dan toch 0-4. Verbeke veroverde de bal en trapte na een mooie actie de bal tegen de netten.

De tweede helft was veel minder spectaculair dan de eerste, en het was tot de 70' wachten voor doelgevaar. Ponnet ging tegen de grond binnen de 16 meter, waardoor Lovendegem een licht toegekende strafschop kreeg. De Grande zette zich achter de bal en trapte de eerredder voorbij Deck (1-4). Langs de overkant werkte Vanderveken een vrije trap van Raaymakers net naast. In de 81' toch nog eens een kans voor Vrasene. Raaymakers kopte de bal door tot bij Verbeke, die zijn derde van de middag onder de doelman schoof (1-5). Een minuut later moest Deck toch eens zijn kunnen tonen, na een afgeweken vrije trap van Poppe. Enkele minuten voor tijd lukte het diezelfde Poppe dan toch. Hij kopte de 2-5 eindstand in doel.
Een gemakkelijke en verdiende overwinning dus voor Vrasene, dat volgend weekend Machelen op bezoek krijgt. Supporters op post !
Doelpunten: 7' Raaymakers (0-1), 8' Raaymakers (0-2), 30' Verbeke (0-3), 44' Verbeke (0-4), 70' De Grande (1-4), 81' Verbeke (1-5), 87' Poppe (2-5)