Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 28
Lovendegem verliest derby tegen Aalter
Gentil Dossche

In een weinig hoogstaande derby bepaalden fouten in de verdediging de uitslag. De afwezigheid van Wesley Van Audenaerde liet zich dan ook goed voelen.
De eerste tien minuten leverden alvast spektakel op in een zonovergoten Lovendegem-stadion. Op de 5e minuut tikte Smessaert na een scrimmage op de rand van het penaltygebied de bal terug naar Baudewyn die de bal opraapte. Helaas is dat al jàren verboden en scheidsrechter De Vriese legde de bal in de kleine backline. Camilleri vond nog een gaatje in de rode muur en 1-0. Op de 9e minuut haalde Camilleri nog eens uit met een vrije schop die Baudewyn uit de hoek moest halen. In de 11e minuut counterde Poppe gevat, liet Cannoot in de wind en trapte voorbij De Paepe 1-1. Nadien kregen we een kwartiertje middenveldvoetbal tot Aalter opnieuw gevat counterde en Poppe Cannoot weer achterliet. Lippens gleed de voorzet voorbij De Paepe in doel 1-2. Diezelfde De Paepe moest twee minuten later gepast tussenbeide komen na een nieuwe uitval.
De tweede helft was al meer dan een kwartier ver vooraleer De Paepe nog eens gevat moest tussenbeide komen. Op de 66e minuut gaf Aalter nog eens aan dat het de match in de zak had: opnieuw een actie langs Poppe die de bal voor doel bracht en Lippens scoorde zijn tweede doelpunt 1-3. Vijf minuten later bracht Neirynck Ponnet terug voor doel maar geen treffer. Na een mooie actie op de 79e minuut ging via De Grande de bal tegen de hand van Van De Veire. Camilleri achter de bal en 2-3. Zou de match dan toch nog kantelen? Aalter dreigde nog eens met een schot uit de kluts waar De Paepe het even moeilijk mee had. Lovendegem kreeg in die laatste tien minuten nog kansen via De Grande, Poppe en Moerman maar een gelijkspel zou wat overdreven geweest zijn.

Net als vorig jaar wint Aalter een cruciale match op het einde van het seizoen op Lovendegem.