Stadion: Stadion Ursel
Vrasene haakt af in Ursel
Gentil Dossche

Op deze snikhete zondagnamiddag trok KFC Vrasene naar het veld van Sparta Ursel. Een zwaar gehavend Vrasene nam het op tegen een ploeg die de punten nog goed kon gebruiken. Sparta ging er dan ook voor en wist 3 keer te scoren.
In de eerste helft werden er weinig kansen bij elkaar gevoetbald. In de 5' trapte Raaymakers een vrije trap net naast. Langs de overkant was het wachten tot de 27' voor een kans, maar De Muynck trapte de bal op de lat. 5' later lukte het Ursel dan toch. Dobbelaere kon een voorzet vrij in doel koppen (1-0). 3' later kwam diezelfde Dobbelaere terug dreigen, maar Deck tikte de kopbal nog net over doel.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van de thuisploeg. M'bala omspeelde doelman Deck, maar die was net snel genoeg om de bal toch nog te pakken. In de 51' kwam De Rijck net te laat om een voorzet van Raaymakers binnen te koppen. Langs de overkant werd M'bala diep gestuurd, maar Deck stond klaar op het schot. In de 58' kon Raaymakers zich eens doorzetten, maar nadat hij de bal voorbij doelman Florijn had getikt kon een thuisverdediger nog net voor de lijn redding brengen. In de 75' zag ook Everaert zijn kopbal na vrije trap van Romero net naast verdwijnen. Maar in plaats van 1-1 werd het 2-0. M'bala kon zich doorzetten en de bal afleveren tot bij Van Rie die de 2-0 op het scorebord zetten. En Ursel bleef komen. In de 79' kopte Sabbe een voorzet van M'bala tegen de lat en in de 84' trapte Van Torre de bal tegen de winkelhaak. Maar in de 89' wisten ze toch nog te scoren. M'bala kopte de bal terug in de voeten van Dobbelaere die de 3-0 eindstand binnen trapte.
Volgend weekend komt KWIK Eine op bezoek. Supporters op post!

Doelpunten:
32' Dobbelaere (1-0), 76' Van Rie (2-0), 89' Dobbelaere (3-0)