Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 29
Zuinige zege voor Lovendegem
Gentil Dossche

Met een zucht van opluchting hoorden we het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Niet alleen hadden we drie punten, er kwam ook een einde aan een match die meer de allure had van een oefenmatch dan van een wedstrijd van belang voor KSK. Een doelpunt van De Grande met een grote strik van Kerksken maakt dat Lovendegem alvast de 14e plaats definitief aan Kemzeke laat.

Onder een stralend zonnetje ging de match van start. Nu, van start. Om eerlijk te zijn zouden we beter het eerste half uur laten voor wat het is: op de veertiende minuut knalde Kerksken voor het eerst op doel maar de bal ging over. Aan de overzijde ging doelman De Nutte enigszins onder een voorzet door en De Grande verprutste de kans. Op het halfuur verstuurde Camilleri een mooie diepe bal maar Ponnet en Moerman keken naar elkaar. Vijf minuten later dreigde Kerksken voor het eerst maar vond de goede richting niet. Onmiddellijk daarna knalde Dhont op doelman De Nutte. De Grande kwam te laat om de afvallende bal binnen te werken. Bij de daaropvolgende hoekschop kopte De Backer ongedekt over. Drie minuten later schoof Kerksken wat op maar een barslechte terugspeelbal kwam bij De Grande terecht die het leder voorbij De Nutte in doel deponeerde. 1-0. Een late Sinterklaas. De Grande kreeg nog enkele kansjes en ook Martens probeerde het nog eens met een knal.
De tweede helft liet zien wat er mangelt bij Kerksken: nadat alle spelers die de ploeg gingen verlaten aan de kant werden gehouden, de reserven forfait gaven en een aantal juniores in het fanionteam werden gedropt, bleef er geen ploeg meer over. Na 47 minuten noteerden we nog een vluchtschot net naast en tien minuten later werd er naast geschoten na een mooie actie.
Lovendegem kreeg een resem kansen maar afwerken? Nee hoor. Op de 50ste minuut kopte Lambert een hoekschop net naast. Even later knalde Moerman na een snelle uitbraak op De Nutte. Op de 70e minuut moest De Paepe nog eens tussenkomen maar bij de daaropvolgende fase drong De Grande het penaltygebied binnen en werd gehaakt. Camilleri knalde de penalty hopeloos naast. Drie minuten later devieerde Ponnet een snelle actie met voorzet van de ingevallen Poppe tegen de paal. Camilleri bracht Poppe ook nog eens in scoringspositie maar het mocht niet zijn. Opschudding aan de overzijde waar Serlippens 8 minuten voor tijd tegen de onderkant van de lat knalde en de bal terug het veld in sprong. Het was het laatste wapenfeit van Kerksken. Poppe knalde nog eens naast en sloot daarmee de debatten.