Kemzeke
FC Lebbeke
Datum: 29/04/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Kriekepitte
Rapide Lebbeke onderuit bij Kemzeke
Rapide Lebbeke onderuit bij Kemzeke
Foto: © SC

Rapide Lebbeke is er niet in geslaagd de laatste wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten en eindigt op de 10de plaats. Meteen ziet het team ook de deelname aan de Beker van België aan zijn neus voorbijgaan, want daarvoor was een 8ste plaats noodzakelijk. Kemzeke streed voor wat het waard was en hield de 3 punten thuis.
 
De bezoekers namen de snelste start en Kemzeke moest achteruit. De thuisploeg liet Rapide komen en speculeerde op de counter. Toen Geert Van Hoyweghen doorspeelde naar Sven Van Lierop verslikte Bart Verhulst zich en Glenn Baert was kansloos (20’ 1-0). Tim Vierbergen nam de thuisverdediging een paar keer in snelheid maar zijn voorzetten werden niet benut. Een zwaar schot van Preben De Leeuw zoefde net over de deklat (27’). Een paar minuten later ging zijn schot nipt naast. Lendert Putteman nam een voorzet van Kevin Trienpont in één tijd op de slof. Davy Peirsman kon de bal nog uit de kruising koppen (34’). Toen Bart Verhulst zich opnieuw verslikte werd de bal teruggelegd tot bij Geert Van Hoyweghen die zwaar over knalde (38’). Glenn Baert kreeg een schot uit de 2de lijn onvoldoende onder controle en Mohamed El Asjadi trapte de rebound tegen de touwen (40’ 2-0). Rapide reageerde via Preben De Leeuw die Jens Verroken zijn 18de seizoenstreffer op een schoteltje aanbood (41’ 2-1). Met de rust in zich dribbelde Sylvain Naets zich door de bezoekende verdediging maar besloot onbesuisd naast.
 
Rapide ging direct op zoek naar de gelijkmaker maar Lendert Putteman liep zich vast op Davy Peirsman. Tim Vierbergen liet de thuisdefensie ter plaatse maar werd gepakt door Koen Silverans. Jens Verroken trapte de penalty keihard maar te centraal en Bart Corstanje had een goede reflex in huis (51’). De gekwetste Tim Vierbergen en de afscheidnemende Glenn Baert werden gewisseld (53’). Danny De Wilde verscheen alleen voor Yannick Sen na een verre voorzet maar de jonge doelman stond pal (64’). Sylvain Naets knalde een klutsbal voorlangs. Jens Verroken zetten een 1-2 op met Lendert Putteman maar kreeg zelf onvoldoende controle over de bal. De afscheidnemende Preben De Leeuw, de voorbije 8 seizoenen het boegbeeld van Rapide Lebbeke, kreeg een welverdiende applausvervanging (76’). Dimitri Dhondt had de gelijkmaker aan de voet op een voorzet van Jens Verroken. De centrale middenvelder viseerde echter de wolken (86’). Amper een minuutje later claimden de bezoekers een strafschop na fout op Dimitri Dhondt. De zwak leidende Bart Vertenten schuwde zijn verantwoordelijkheid.
 
Voor Rapide Lebbeke zit het seizoen er op. Kemzeke moet nog minstens één week op zijn lot wachten. Met Sint-Gillis-Waas en Lebeke-Aalst op een directe degradatieplaats ziet het er echter niet goed uit.
 
Kemzeke: Bart Corstanje, Davy Peirsman, Abdelmalek Belhaj, Koen Silverans, Thomas Ruys, Danny De Wilde, Mohamed El Asjadi (90’ Maarten Meerschaert), Sven Van Lierop (84’ Jan De Muynck), Sylvain Naets, Machmed El Asjadi, Geert Van Hoyweghen (75’ Lars De Rijck). Res. Joris Thuy
 
Rapide Lebbeke
Glenn Baert (53’ Yannick Sen), Bart Verhulst, Jeff De Visscher, Steven Vereeken, Preben De Leeuw (76’ Peter Van Brempt), Dimitri Dhondt, Tim Vierbergen (53’ Koen Baetens), Steff De Visscher, Jens Verroken, Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res: Karel Verhulst
 
Doelpunten: 20’ Sven Van Lierop 1-0; 40’ Mohamed El Asjadi 2-0; 41’ Jens Verroken 2-1
 
Gele kaarten: 51’ Koen Silverans; 61’ Jeff De Visscher; 80’ Dimitri Dhondt