Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Machelen Stadion
Lovendegem geraakt niet voorbij Machelen
Gentil Dossche

De spanning duurt nog een weekje verder. Na een cupwedstrijd tegen Machelen haalt Lovendegem de broodnodige zege niet binnen. Ondertussen loopt het kampioenschap dramatisch af voor Petegem die momenteel met lege handen blijven staan.

Lovendegem zette direct druk op de thuisploeg en verzamelde een hoop hoekschoppen. Camilleri pegelde een vrije trap net naast doel. Machelen herstelde het evenwicht en De Paepe moest na vijf minuten een eerste keer tussenkomen. Enkele minuten later slaagde Lovendegem er niet in de bal weg te werken en na geharrewar kwam het leder bij Baele die naast De Paepe in doel besloot (11’ 1-0). Camilleri reageerde met een hard schot over maar een volgende hoekschop bracht soelaas: Camilleri naar de eerste paal en Ponnet kon doorkoppen naar De Grande die binnenliep (1-1). Scheidsrechter Boone haalde zich de bezoekende banbliksems over het hoofd toen hij een trekfout op Ponnet onbestraft liet. De Paepe moest nog eens de bal uit de korte hoek halen en de hoekschop ging in de rebound net langszij. Trainer Mertens van Lovendegem, pas achter de omheining gestuurd, zag hoe Ponnet opnieuw werd neergetrokken en de bal wel op de stip ging. Na enige discussie trapte De Grande de penalty net naast.
Het laatste kwartier was bedroevend van niveau: zowel Lovendegem als Machelen gingen met de lange bal werken en de fouten stapelden zich op. Machelen dreigde en kort voor de rust moest Neirynck de bal van de lijn vegen. Moerman was net te laat om aan de overzijde een misverstand in de thuisverdediging af te straffen.

Onmiddellijk na de koffie kopte De Grande een knappe voorzet van Neirynck tegen de lat en de rebound verdween net over. Anders was het aan de overzijde toen De Paepe een aanval pareerde maar in de rebound knalde Van Daele via De Paepe in doel (2-1). Even zag het er naar uit dat 3-1 in de lucht hing. Nadat een Machelen-verdediger het rode karton onder de neus kreeg herschikte Lovendegem de ploeg en dat rendeerde. Neirynck haalde onmiddellijk uit maar de Machelen-doelman hield de bal uit de hoek. De thuisploeg kon het tempo niet echt meer volgen en Ponnet werd nog eens neergetrokken in het penaltygebied. Camilleri trapte de penalty feilloos binnen (66’ 2-2). Luttele minuten later viel een mooie lob van De Grande op de paal. Ook bij Lovendegem ging de fut er uit. Camilleri trapte nog twee keer naast en Poppe dwong de Machelen-doelman de bal uit de hoek te ranselen.