FC Lebbeke
Sp. Petegem
Datum: 24/09/2006 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 4
Deklat verhindert Lebbeekse zege
Gentil Dossche
| 0 reacties
Deklat verhindert Lebbeekse zege
Foto: © SC

Geen eerste zege voor Rapide Lebbeke in de thuiswedstrijd tegen Sparta Petegem, al had het deze wel verdiend. Zowel Steff De Visscher, in de openingsminuut, als Bart Verhulst, in de slotseconden, ondervonden echter dat de deklat een echte dwarsligger kan zijn.
Rapide kwam het snelst uit de startblokken en Petegem trok massaal achteruit. Bart De Neve was geklopt op een kanonbal van Steff De Visscher maar de deklat bracht redding. Kort nadien gooide de bezoekende doelman zich gepast op een scherpe voorzet van Tim Vierbergen. Pas bij een vrije trap van Sebastiaan Decooremeter waren de bezoekers voor het eerst gevaarlijk (27’). Glenn Baert tipte het schot over de lat. Joris Cools haalde de achterlijn en legde mooi af voor Lendert Putteman. Niet voor het eerst dit seizoen knalde hij de open kans in de wolken (38’). Net voor de rust verslikte Glenn Baert zich bij het ontzetten van de bal. Gelukkig voor de thuisploeg ging de retro van Kevin Bollé naast.
In het begin van de tweede helft ging Glenn Baert ging goed plat op een schot van Dominiek Colpaert. Jeff De Visscher had het openingsdoelpunt aan de voet. De wederoptredende verdediger knalde loeihard over. Rapide drukte een counterend Petegem compleet achteruit. Stefan De Puydt ging over rechts aan de haal, wou voorzetten, maar kreeg de bal slecht op de voet. Tot ontzetting van het thuispubliek waaide de bal onhoudbaar in de winkelhaak (50’ 0-1). Rapide was even aangeslagen. Gelukkig bleef Glenn Baert overeind op een voorzet van Kevin Bollé (57’) en gooide hij zich onvervaard in de voeten van Sander Pruvoost (59’). Lendert Putteman knalde een voorzet van Tim Vierbergen over (60’), zag Bart De Neve goed plat gaan op zijn kopbal (61’) en besloot te zwak op de bezoekende doelman (68’). Met nog een kwartier voor de boeg lukte het dan toch. Lendert Putteman draaide zich mooi vrij en gaf door aan Rosenilton Torres die in de benedenhoek binnentrapte (77’ 1-1). Bart De Neve had een supersave in huis op een kopbal van Jens Verroken richting winkelhaak (81’). Ook op een zware knal van Jeff De Visscher redde de bezoekende doelman de meubelen (87’). Rapide kreeg bijna het deksel op de neus maar Tom De Lange kon niet bij de voorzet van Stefan De Puydt (89’). Net voor affluiten poeierde Bart Verhulst een weggekopte vrijschop op de onderkant van de deklat.
 
Zondag aanstaande is Sparta Petegem gastheer voor Eendracht Aalter en trekt Rapide Lebbeke naar leider Olsa Brakel.
 
Rapide Lebbeke
Glenn Baert, Karel Verhulst (76’ Bart Verhulst), Jeff De Visscher, Steven Vereeken (70’ Matthias De Visscher), Preben De Leeuw, Dimitri Dhondt, Tim Vierbergen, Steff De Visscher, Lendert Putteman, Rosenilton Torres, Joris Cools (55’ Jens Verroken) Res. Jonathan De Braekeleer
 
Sparta Petegem
Bart De Neve, David De Martelaere, Dominiek Colpaert, Kevin Bollé (76’ Wouter Demeulemeester), Kristof De Rho, Arnout Seghers, Stefan De Puydt, Tom De Lange, Jurgen Heymans, Olivier Verschuere (46’ Sander Pruvoost – 79’ Niels De Smet), Sebastiaan Decooremeter. Res. Davy Van Hauwaert
 
Doelpunten
50’ 0-1: Stefan De Puydt
77’ 1-1: Rosenilton Torres
Kaarten
Geel: Lendert Putteman (72’), Dimitri Dhondt (82’), Arnout Seghers (87’)