Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Sportpark Terjoden
R. Lebbeke pakt winst bij Terjoden-Welle
Gentil Dossche

Geen tweede zege op rij voor kersvers Terjodentrainer Guido De Jaegher, eerder een koude douche. Na zijn slechtste wedstrijd van het seizoen neemt Rapide in de slotminuten de drie punten mee naar Lebbeke.

Op hun kleine en hobbelige veld trok Terjoden-Welle onmiddellijk op zoek naar de openingstreffer. Rapide moest alle hens aan dek roepen en Glenn Baert schroeide zijn handen aan een vlam van Tom De Smaele. Steven Vereeken kon het leder nog net wegwerken voor de aanstormende Nicolas Raes. Net voor het kwartier zorgde Matthias De Visscher voor opschudding in het bezoekende kamp. De linksback kreeg een voorzet van Dries Baert op het achterhoofd en kopte bijna in eigen doel. Glenn VandenBranden had een zwaar dropshot in huis dat nipt over de deklat vloog. Ontgoocheling bij het thuispubliek toen Tom De Smaele een dot van een kans de nek omwrong. Bij een vrije trap van Dries Baert kwam Tom oog in oog met Glenn Baert maar de bezoekende goalie gaf geen krimp. Midden de eerste helft moest de thuisploeg wat gas terugnemen. Rapide kwam beter in de wedstrijd en Lendert Putteman zette een snelle collectieve aanval op. De voorzet van Tim Vierbergen naar Jens Verroken was echter te onzuiver en de spits knalde naast. Het niveau zakte en beide teams sleepten zich naar de rust.

Dries Baert trapte de tweede helft op gang maar opnieuw stond Glenn Baert in de weg. Rapide reageerde en Kevin Trienpont kopte een voorzet van Tim Vierbergen naast. Toen Tim Vierbergen voorbij Gerdy De Meester flitste vond hij de vrijstaande Jens Verroken. Steven De Vos had geen schijn van kans op de kanonbal van de Rapide-spits (49’ 1-0). Terjoden-Welle gaf zich niet gewonnen en Dries Baert vond het hoofd van Bram Vermeulen bij een hoekschop. Met een supersave haalde Glenn Baert de bal uit de winkelhaak. Jens Verroken kreeg geen vat op een voorzetschot van Kevin Trienpont en Nicolas Raes devieerde een pass van Tom De Smaele in de handen van Glenn Baert. De bezoekende doelman leek een paar minuten later toch geklopt. Een atoomschot van Gregory De Mol deed het ganse stadion trillen maar spatte uiteen op de paal. Toen scheidsrechter Teugels een duel op de rand van het strafschopgebied in het voordeel van de thuisploeg beslechtte, stonden de bordjes in evenwicht. Tom De Smaele knalde de vrije trap laag in de benedenhoek (68’ 1-1). Zowel Glenn Baert als Steven De Vos moesten zich onderscheiden op pogingen van Tom De Smaele en Jens Verroken. De wedstrijd stevende af op een logisch gelijkspel tot Preben De Leeuw een hoekschop mocht trappen. Bij Terjoden-Welle hield men vooral Jens Verroken in het oog en de Lebbeekse kapitein schilderde de bal op het hoofd van Steven Vereeken. Met een buffelstoot kopte de centrale verdediger het leder tegen de touwen (84’ 1-2). Koude douche voor de thuisploeg die wel met man en macht terugsloeg. De bezoekers bogen maar barstten niet en de drie punten waren binnen.

Zondag aanstaande trekt Terjoden-Welle naar Aalter en Rapide Lebbeke is gastheer voor FC Kerksken.

Steven De Vos, Glenn VandenBranden, Gerdy De Meester, Bram Vermeulen, Yves Bellon, Jeroen De Backer, Nicolas Raes, Nico Van der Stockt, Tom De Smaele, Dries Baert, Gregory De Mol (73’ Nicky VandenBorre). Res. Guy Rombaut, David Pauwels, Wouter Arijs

Rapide Lebbeke
Glenn Baert, Karel Verhulst, Jeff De Visscher, Steven Vereeken, Matthias De Visscher, Preben De Leeuw, Lendert Putteman, Steff De Visscher (78’ Sven Mergan), Jens Verroken, Tim Vierbergen (68’ Joris Cools), Kevin Trienpont. Res. Bart Verhulst, Yannick Sen

Doelpunten: 0-1 Jens Verroken (49’), 1-1 Tom De Smaele (68’), 1-2 Steven Vereeken (84’)

Gele kaarten: Karel Verhulst (19’), Steff De Visscher (76’), Jens Verroken (78’)