Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vrasene
Vrasene haalt zwaar uit tegen Lovendegem
Gentil Dossche

FC Vrasene heeft rode lantaarn Lovendegem een nieuwe optater bezorgd. Even was de thuisploeg op achtervolgen aangewezen maar nog voor de rust kwamen zij op voorsprong. In de tweede helft moest doelman De Paepe met rood het veld verlaten en kon Vrasene de score nog verder uitdiepen.

Na een verkenningskwartier kwam SKDJ Lovendegem op voorsprong. Terry De Grande devieerde een voorzet van Ken De Backer voorbij Branny Deck. Vrasene reageerde direct en op een corner van Kenny Raaymakers trapte David Verbeke de gelijkmaker binnen. De thuisploeg nam de wedstrijd nu resoluut in handen. Glenn Maes viseerde de kruising en een schot van Lenny Janssens vloog nipt over. Kenny Raaymakers zag een vrije trap net naast belanden. Wat al een tijdje in de lucht hing gebeurde dan toch. Glenn Maes snoepte de bal af van Carlo Camilleri en bediende Kenny Raaymakers die de kans niet liet liggen. Net voor de rust kreeg Lovendegem nog een grote kans. Tom Ponnet kwam centimeters te kort om een voorzetschot van Glen Poppe binnen te schuiven.

Ook in de tweede helft bleef Vrasene de toon aangeven. David Verbeke trapte uit een scherpe hoek net voorlangs. Rond het uur was het weer prijs. Opnieuw ontfutselde Glenn Maes de bal en schoof door naar Tim Van Elst. Tim schakelde een belager uit en trapte dan over Peter De Paepe in doel. Even na het uur kon Lovendegem definitief de boeken sluiten. Na een slechte terugspeelbal haalde Peter De Paepe de doorgebroken Kenny Raaymakers onderuit buiten de 16m en mocht gaan douchen. Geen reservedoelman op de bank bij Lovendegem en dus mocht Michaël Lambert de handschoenen aantrekken. Vrasene kon nu voluit gaan en toen Kenny Raaymakers neergehaald werd trapte hij van op de stip probleemloos zijn tweede van de avond binnen. Met nog een kwartier voor de boeg scoorde Raaymakers zelfs nog een derde keer. Kenny nam een lange voorzet van David Verbeke op de slof en bracht zijn seizoenstotaal op 10 treffers.

Een vrij gemakkelijke overwinning voor Vrasene dat volgend weekend op bezoek trekt naar Machelen. Voor Lovendegem een zware nederlaag van een ploeg die duidelijk geen vertrouwen meer heeft in eigen kunnen. Volgende week komt Berlare op bezoek.

FC Vrasene
Branny Deck, Glenn Maes (83’ Bram Van Puymbroeck), Joeri Vanderveken, David Penneman, Lenny Janssens, Andy Janssens, Tim Van Elst, Bart Neve, Kenny Raaymakers (83’ Michaël Gonzalez), Christof De Breucker, David Verbeke. Res. Geert Mariman, Maarten Nys

SKDJ Lovendegem
Peter De Paepe, Bram De Baets, Steven Neirynck, Thomas Moerman (40’ Jan Ramaekers), Tom Ponnet, Glen Poppe, Terry De Grande (64’ Pieter-Jan Goethals), Birgen Martens, Ken De Backer, Carlo Camilleri (63’ Frederic De Wispelaere), Michaël Lambert. Res. Nick De Maere

Doelpunten: 15' De Grande (0-1), 18' Verbeke (1-1), 39' Raaymakers (2-1), 59' Raaymakers (3-1), 68' Van Elst (4-1), 74' Raaymakers (5-1)

Gele kaarten: Ken De Backer (64’), Jan Ramaekers (88’)
Rode kaarten: Peter De Paepe (64’)