Lebeke-Aalst
FC Lebbeke
Datum: 06/01/2008 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stadion Lebeke-Aalst
Rapide wint degradatieduel bij Lebeke-Aalst
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide wint degradatieduel bij Lebeke-Aalst
Foto: © SC

Geen supervoetbal in de zoveelste “wedstrijd van de laatste kans” in de kelder van de rangschikking. Toch bood de match voldoende spanning om de toeschouwers te boeien.

Lebeke zocht direct de snelle goal maar Redouan Chaaban kon een klutsbal onvoldoende beroeren. Aan de overzijde trok Lendert Putteman de strafschopzone binnen en Bart Guldemont ging in de fout. Kevin Trienpont kende geen genade van op de stip (5’). Enkele minuten later ging Tim Vierbergen door over rechts maar vlamde naast. Joachim Van Hoomissen had een knappe voorzet in huis richting Jonathan De Gieter. Tomas Suls dook gepast in de voeten (14’). Ook een kopstoot van Jan Vermassen kon de bezoekende goalie niet verrassen. Met een supersave op een volley van Lendert Putteman hield Glenn Baert zijn team in koers (16’). Een voorzet van Redouan Chaaban ging aan iedereen voorbij tot in de voeten van Joachim De Zutter. Doelman Suls gooide zich in de baan van het schot (27’). Lendert Putteman nam een voorzet van Tim Vierbergen mooi in één tijd over. Zijn knal in de draai ging overhoeks nipt naast. Met een streep van op zo’n 20 meter bracht Kim Reybrouck de bordjes in evenwicht (33’). Lebeke begon er terug in te geloven en Redouan Chaaban knalde op Tomas Suls (42’).
 
Met enige voorzichtigheid begonnen beide teams aan de 2de helft. Joachim De Zutter verlengde een voorzet van Mounir Chaaban naast (52’). Kevin Trienpont vlamde een pass van Siemen Verhaegen van dichtbij over (55’). De jonge Rapide-spits wrong zich tussen de thuisverdediging en Glenn Baert brak de aanval af. Scheidsrechter Van Zande beoordeelde de tussenkomst van de thuisdoelman als foutief en opnieuw stond Kevin Trienpont oog in oog met zijn ex-ploegmaat. Ook dit keer kreeg Glenn Baert geen kans (57’). Toen Tomas Suls de bal uit zijn handen liet glippen bij een hoekschop verkwanselde Lebeke de kans op de gelijkmaker (64’). Het tempo verdween uit de wedstrijd tot in de slotminuten. Kevin Trienpont nam Glenn Baert op de korrel (87’). Jeff De Visscher ging door over rechts en bediende Stefan Van Holsbeeck. Met een magistrale vlam in één tijd stond de eindstand op het bord (89’).
 
Zondag aanstaande is Rapide Lebbeke gastheer voor leider Petegem en trekt Lebeke naar Kruibeke.
 
Lebeke-Aalst: Glenn Baert, Bart Guldemont (76’ Frederic Janssens), Jan Vermassen (80’ Glenn Van Berlamont), Thomas Steurbaut, Kim Reybrouck, Christophe Vye (76’ Bart Baten), Joachim De Zutter, Mounir Chaaban, Redouan Chaaban, Jonathan De Gieter, Joachim Vanhoomissen. Res. Koen Heremans
 
Rapide Lebbeke: Tomas Suls, Kevin Scheerlinckx, Bart Verhulst, Steven Vereeken, Sven Mergan (46’ Jonas Verhaegen), Jeff De Visscher, Tim Vierbergen (81’ Rosenilton Torres), Steff De Visscher, Siemen Verhaegen (65’ Stefan Van Holsbeeck), Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res: Koen Mathys
 
Doelpunten: 05’ Trienpont 0-1; 33’ Reybrouck 1-1; 57’ Trienpont 1-2; 89’ Van Holsbeeck 1-3
 
Gele kaarten: 05’ Guldemont; 24’ De Visscher Jeff; 36’ Suls; 57’ Baert; 85’ Torres; 86’ Janssens