Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 17
Arbitrale blunder nekt Lovendegem
Gentil Dossche

Zwaar verdict voor Lovendegem nadat grensrechter Andy Saey zich in de kijker zwaaide. Doelman Van Heule ontzette een lobbal buiten de rechthoek duidelijk met het hoofd maar de “assistent” zag het anders.

Scheidsrechter Heerweg volgde natuurlijk zijn collega en Van Heule mocht gaan douchen. Tot overmaat van ramp knalde Guy De Vos de vrijschop binnen en brak de veer bij de thuisploeg.
Het was een match tussen ploegen met heel wat geblesseerden en afwezigen. Bij Lovendegem werd Dhakouani bedankt voor bewezen diensten. Christophe Dhont is uit tot het einde van het jaar en Plaetevoet was geschorst. Enkel Camilleri kwam na weken revalidatie terug.

De eerste helft was ronduit pover: na 8 minuten werd Kalkan onderuit getrokken in de zestien maar Lovendegem kreeg er niks voor. Even later moest Van Audenaerde een gevaarlijke voorzet in hoekschop werken. Nadien was het wachten tot Moerman in de 24ste minuut een vrije trap over het kruis draaide. Sint-Gillis-Waas had meer balbezit en kreeg een aantal hoekschoppen maar zonder echt te dreigen. Op het half uur knalde VandenBussche over. Kort voor de rust speelde Van Audenaerde te kort terug op Van Heule maar De Ly kon het aangeboden geschenk niet verzilveren. Aan de overzijde haalde Baatout nog eens uit in de draai maar stuitte op De Grave
Begin tweede helft kreeg Schelfhaut een open kopkans op hoekschop maar de bal ging over. Op een eerste kans voor Lovendegem dienden we 10 minuten te wachten. Van Audenaerde vlamde een rechtstreekse vrije trap op de vuisten van De Grave (55’). Ook Moerman en Neirynck kenden een zelfde resultaat. Na 64 minuten viel dan het verdict. Veldspeler VandenBussche moest opnieuw in doel en had geen verhaal tegen de vrije trap van De Vos. Cannoot en Camilleri kwamen in de ploeg om te proberen de bakens alsnog te verzetten. De Ly kon niet profiteren van een mistasten van “goalie” VandenBussche want de bal werd van de lijn gehaald. In de 80e minuut werd Baatout diepgestuurd door Camilleri maar ook hij strandde op De Grave. Het bleef dus 0-1.
Conclusie: een match die geen winnaar verdiende maar die Lovendegem terug opzadelt met een kater. Hopelijk kunnen (mogen) de Tv-beelden gebruikt worden om de schorsing van doelman Van Heule teniet te doen. Voor Lovendegem wacht volgende week Jong Lede.
KSK Lovendegem: Van Heule, Van Audenaerde, De Baets, Neirynck (65’ Cannoot), Moerman (86’ Henneberth), VandenBussche, Ponnet (65’ Camilleri), Baatout, Kalkan, Martens, Sucaet.
Sint-Gillis-Waas: De Grave, Van Beveren, Massoels, De Bruycker (65’ Beyens), Baetens, Schelfhaut, Verstraeten, De Ly (78’ Kiwabonga), De Vos, Van Osselaer, Smet