FC Lebbeke
Eine
Datum: 16/03/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 26
Rapide en Eine blijven in evenwicht
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide en Eine blijven in evenwicht
Foto: © SC

Dat Eine iets wou doen aan de afstraffing van vorige week was enkel in de eerste helft merkbaar. Na de pauze nam Rapide het heft in handen maar ook de thuisploeg kon niet scoren. Echt hartverwarmend was de wedstrijd zeker niet.

Rapide schoot het snelst uit de startblokken en Bart Meulewaeter was attent op een voorzet van Tim Vierbergen. Aan de overzijde vlamde Matthias De Clercq een inzenden van Paul Wellekens in de wolken. De bezoekende goalie kreeg een schot van Lendert Putteman slechts in twee tijden onder controle. Jelle Lauweryns knalde een achteruitkopbal van Dobias Koudyzer pardoes op Koen Mathys. Net over het kwartier had de thuisportier een knappe save in huis toen Jurgen De Ridder alleen voor hem verscheen. Kevin Trienpont devieerde een voorzet van Vierbergen in de handen van Meulewaeter. Mathys had een goede reflex nodig op een kopbal van Koudyzer. Toen Wellekens een voorzet van David De Ridder op de slof nam tekende Mathys opnieuw paraat. Met de rust in zicht lag Koudyzer tot twee keer toe in de weg van Steven Vereeken.
 
Onmiddellijk na de koffie verzuimde Putteman de vrijstaande Vierbergen te bedienen en Lieven Van de Velde kon opruimen. Even later had Meulewaeter beide vuisten nodig op een knal van Lendert Putteman. Ook op een voorzetschot van Koen Baetens bleef Meulewaeter onwrikbaar. Jonas Verhaegen kopte een vrijschop van Steff De Visscher in de handen van de bezoekende portier. Eine was op de counter aangewezen en Jurgen de Ridder vond een sterke Koen Mathys op zijn weg. Steven Vereeken kopte een vrije trap van Steff De Visscher nipt over. De doorgespurtte Rosenilton Torres kreeg onvoldoende controle op een verre voorzet van Jeff De Visscher. Steff De Visscher, opnieuw alomtegenwoordig, nam een kopbal van Dimitri Dhondt in één tijd op de slof maar miste de goede richting. Op een zeldzame tegenaanval kopte Wannes Labeeuw een voorzet van Nicolas Crombe naast. In de slotminuten moest Mathys nog plat op een schot van David De Ridder maar de brilscore bleef staan.
 
Met het ene puntje is vooral Rapide Lebbeke niet echt gediend, al is er, wiskundig gezien, nog niets beslist. Kwik Eine blijft meedraaien in de subtop en behoudt uitzicht op een eindrondeticket.
Geen Provinciaal voetbal volgende week. Op 30 maart trekt Rapide naar Ursel en is Eine gastheer voor JV Kruibeke.
 
Rapide Lebbeke: Koen Mathys, Koen Baetens, Steven Vereeken, Jonas Verhaegen, Bart Verhulst (46’ Kevin Scheerlinckx), Steff De Visscher, Tim Vierbergen, Jeff De Visscher, Rosenilton Torres, Lendert Putteman, Kevin Trienpont (46’ Dimitri Dhondt). Res: Peter Van Brempt, Tomas Suls
 
Kwik Eine: Bart Meulewaeter, Lieven Van de Velde, Matthias De Clercq, Sven Noterman, Jurgen De Ridder (60’ Rojdi Ben Ahmed), David De Ridder, Paul Wellekens (77’ Mehdi Radaj), Dobias Koudyzer, Jelle Lauweryns, Wannes Labeeuw, Nicolas Crombe. Res: Sahbi El Mabrouk, Olivier VandenBerghe
 
Doelpunten: geen
 
Gele kaarten: 38’ Verhulst, 51’ De Clercq, 86’ De Visscher Steff, 88’ Baetens