Lebeke-Aalst
Lovendegem
Datum: 16/03/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stadion Lebeke-Aalst
Futloos Lovendegem zwaar onderuit
Gentil Dossche
| 0 reacties
Futloos Lovendegem zwaar onderuit
Foto: © SC

Om met enige reserve de rest van het seizoen af te werken moest Lovendegem gaan winnen bij de hekkensluiter. Lebeke-Aalst bewees dat enthousiasme het nog haalt op het technisch surplus van een futloze ploeg.

Op een moddervet en glad terrein nam Lebeke-Aalst de beste start. Al in de eerste minuut knalde De Gieter op de vuisten van De Paepe. Even later krulde Martens een bal net naast de paal. Reybrouck kopte ongehinderd naast. Camilleri stuurde Baatout diep maar die legde terug in de handen van doelman Heremans. De thuisportier had beide vuisten nodig op een knal van Wesley Van Audenaerde. Toen Ramaekers de bal veroverde de bal en Bouchaala diep stuurde was Heremans kansloos (12’). Redouan Chaaban zag een gedevieerd schot nipt naast gaan en ook VandenBussche miste de goede richting. De Paepe moest een voorzet van onder de lat halen en de vrijstaande Vermassen kopte de hoekschop naast. Redouan Chaaban stuitte op de bezoekende doelman. Lovendegem verdubbelde bijna de voorsprong maar Geeroms kon nog op de lijn wegwerken. Toen De Gieter zowel Sucaet als De Baets in de wind zette stonden de bordjes gelijk.
 
Bij Lovendegem werd Steven Neirynck aan de rust vervangen met een verrekking en het leek wel alsof hiermee alle organisatie wegviel. Redouan Chaaban verlengde een collectieve aanval in de hoek (46’). Na een nieuwe collectieve thuisactie mochten de boeken toe. Mounir Chaaban klopte De Paepe in twee tijden (52’). Lovendegem reageerde en een kopbal van Van Audenaerde werd van de lijn gehaald. Lebeke-Aalst bleef de wedstrijd dirigeren en Kim Reybrouck nam De Paepe op de korrel. Ook Mounir Chaaban bleef dreigen. Met nog een 10-tal minuten voor de boeg verscheen Redouan Chaaban alleen voor De Paepe maar kon niet afwerken. Ook Van Berlamont stuitte op de bezoekende goalie. Toen Redouan Chabaan onderuit werd gehaald door Sucaet legde Joachim De Zutter de eindstand vast vanop de stip (84’).
 
Géén voetbal volgend weekeinde maar dan (op zaterdag!) volgt Petegem. Voor Lebeke-Aalst is er de trip naar Vrasene.
 
SK Lebeke-Aalst: Heremans, Baten, Vermassen, Van Hoornissen, Reybrouck, Geeroms, Van Berlamont, De Zutter, Redouan Chaaban, Mounir Chaaban (82’ Roelandt), Jonathan De Gieter (70’ Nevejans)
 
KSK Lovendegem: De Paepe, De Baets, Neirynck (46’ Canoot), VandenBussche (52’ Vande Velde), Ramaekers, Martens, Sucaet, Camilleri, Bouchaala, Baatout, Van Audenaerde.