Lovendegem
Sp. Petegem
Datum: 30/03/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 27
Lovendegem houdt leiders in bedwang
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem houdt leiders in bedwang
Foto: © SC

Een goed gevuld Lovendegem-stadion zag een aangename match op een doelpuntenloze gelijkspel eindigen. Petegem kon dit weekeinde nog geen kampioenenkroon verdienen maar houdt alle troeven in handen voor de volgende thuismatch.

In de eerste helft gingen de kansen over en weer. Camilleri stuurde Martens in het straatje maar die besloot alleen voor doel over. Aan de overzijde moest Sucaet doelman De Paepe bijspringen. Van Oost glipte door de buitenspelval maar botste op een secure De Paepe. Bouchaala knalde een voorzet van Martens over. Van Oost had de openingstreffer aan de voet maar ook hij besloot over. Baatout probeerde het met een omhaal nipt naast.  
 
Onmiddellijk na de koffie verslikte VandenBussche zich maar opnieuw botste Van Oost op De Paepe. Ook Bollé vond de thuisgoalie op zijn weg. Deman moest goed plat op een harde schuiver van Van Audenaerde. Even later kon de bezoekende doelman een lob van opnieuw Van Audenaerde van onder de lat halen. De wedstrijd viel stil en de slordigheden hoopten zich op. Met nog een 10-tal minuten op de klok had Deman zijn klasse en ervaring nodig op een schot van Sucaet richting winkelhaak. Baatout vergat even later de vrijstaande Martens te bedienen. In blessuretijd glipte Van Oost terug door de buitenspelval en lobde De Paepe. De thuisportier gebruikte de handen gebruikte buiten de 16 en mocht gaan douchen. De vrije trap leverde niets meer op zodat beide ploegen met een billijk gelijkspel het terrein verlieten.
 
Voor Lovendegem volgt binnen veertien dagen de kraker op het terrein van Waarschoot, rechtstreekse concurrent in het degradatiedebat. Sparta Petegem kan uitkijken naar een galamatch tegen KFC Vrasene dat zich na een zege tegen Lebeke-Aalst stilaan veilig kan beginnen voelen.
 
KSK Lovendegem: De Paepe, Van Audenaerde, De Baets, Neirynck (89’ Canoot), VandenBussche, Baatout (92’ Van Heule), Raamaekers, Martens, Sucaet, Camilleri, Bouchaala.
 
Sparta Petegem:Deman, De Maertelaere, Colpaert, Bollé, De Rho, De Cooremeter, Welvaert (82’ Craeyeveld), Verschuere (82’ Coddens), Van Oost, Heymans, Van Rie.