Ursel
FC Lebbeke
Datum: 30/03/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadion Ursel
Rapide geeft wenkende zege uit handen bij Ursel
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide geeft wenkende zege uit handen bij Ursel
Foto: © SC

Niet voor het eerst dit seizoen gaf Rapide Lebbeke een dubbele voorsprong uit handen. In de slotfase kon Sparta Ursel alsnog een verdiende puntendeling uit de brand slepen.

In deze voor beide ploegen cruciale degradatiewedstrijd kregen de bezoekers het eerste kansje. Steven Vereeken besloot een hoekschop te zacht in de handen van Robrecht De Vlieger. Aan de overzijde ging een schot van Lorenzo Lammens over. Lendert Putteman devieerde eerst een voorzet in de handen van De Vlieger. Onmiddellijk nadien verzuimde hij de vrijstaande Tim Vierbergen aan te spelen en liep zich vast op de thuisdefensie. Ursel zocht de snelle counter en Koen Mathys moest onvervaard in de voeten van Neki Mbala. Samuel Crispyn vlamde voorlangs en Mbala kwam centimeters te kort. Jeff De Visscher stuurde Kevin Trienpont diep. Via een dubbelpas met Putteman kwam Trienpont alleen voor De Vlieger en deze was kansloos (15’ 0-1). Koen Baetens had heel wat last met Mbala en toen hij aan diens shirt hing ging de bal op de stip. Koen Mathys dook de penalty van Steven Van Hee perfect uit zijn doelvlak (23’). Ursel reageerde scherp en Vereeken moest redding brengen na zwak uitverdedigen. Mbala krulde het leder nipt naast de paal en ook Van Hee miste de goede richting. Via de voet van Baetens vloog een schot van Mbala naast de kruising. Met de rust in zicht knalde Van Hee in de handen van Mathys.
 
Onmiddellijk na de koffie moest Koen Mathys plat op een vrije trap van Neki Mbala. Tim Vierbergen stuurde Lendert Putteman diep. Joeri Sabbe en Robrecht De Vlieger verslikten zich en Putteman had maar in te leggen (52’ 0-2). Vierbergen nam eerst De Vlieger op de korrel maar kreeg daarna een voorzet van Rosenilton Torres onvoldoende onder controle. De Urselse doodsteek hing in de lucht toen Vierbergen Kevin Trienpont alleen voor De Vlieger bracht. De bezoekende linker spits liet de wenkende kans van zijn voet springen. De Vlieger was attent bij een voorzetschot van Torres. Aan de overzijde vlamde Van Hee nipt over de kruising. Mbala bleef onvoldoende koelbloedig om van dichtbij af te werken. “Canhoto” werd naar de kant gehaald en de thuisploeg krikte het vertrouwen op. Een tackle van Jeff De Visscher op Steven Van Hee kwam iets te laat en Neki Mbala trapte de penalty feilloos binnen (82’ 1-2). Rapide was nu helemaal van slag en Samuel Crispyn katapulteerde een afvallende bal in de verste hoek (85’ 2-2). Ei zo na kregen de bezoekers in de slotseconden nog helemaal het deksel op de neus. Mbala moest echter te ver uitwijken bij een snelle counter.
 
Mathematisch kan het allemaal nog wel maar of dit puntje één van beiden zal helpen?
 
Geen voetbal volgend weekend. Op 13 april trekt Rapide naar JV Kruibeke en Ursel naar SK Lebbeke.
 
Sparta Ursel: Robrecht De Vlieger, Tony De Rycke, Joeri Sabbe, Steven Van Hee, Bert De Rycke (80’ Leander Maenhout), Samuel Crispyn, Wesley Versichel (64’ Kevin Vanden Bergh), Lorenzo Lammens, Neki Mbala, Nick Pauwels (75’ Heywood De Buck), Dieter Piers. Res: Michiel Claeys
 
Rapide Lebbeke: Koen Mathys, Koen Baetens, Jonas Verhaegen, Steven Vereeken, Kevin Scheerlinckx, Steff De Visscher, Tim Vierbergen, Jeff De Visscher, Rosenilton Torres (77’ Siemen Verhaegen), Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res: Bart Verhulst, Dimitri Dhondt, Tomas Suls
 
Doelpunten: 15’ Trienpont 0-1; 52’ Putteman 0-2; 82’ Mbala 1-2; 85’ Crispyn 2-2
 
Gele kaarten: 5’ S. De Visscher; 23’ Baetens; 54’ Van Hee