FC Lebbeke
Terjoden-Welle
Datum: 20/04/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 29
Terjoden blikt degraderend Rapide in
Gentil Dossche
| 0 reacties
Terjoden blikt degraderend Rapide in
Foto: © SC

Voor de 2de keer in 3 seizoenen trekt Rapide Lebbeke aan het kortste eind en is de degradatie een feit. Ook aan de laatste strohalm kon de thuisploeg zich niet vastklampen. Terjoden-Welle hoefde niet eens super te spelen om de klus af te maken.

De bezoekers trokken het snelst van leer en Wouter Schouppe klom net niet hoog genoeg om een voorzet binnen te koppen (1’). Tom De Swaef tikte een inzenden van Yves Bellon aan de eerste paal nipt naast (3’). Aan de overzijde moest Thierry De Jonge plat op een knal van Steff De Visscher (3’). Bij een vrije trap van Yves Bellon kreeg Koen Mathys het leder onvoldoende onder controle en Tom De Smaele kon rustig binnentikken (12’). Amper 2 minuten later verkeek de thuisportier zich opnieuw op een vrije trap van Bellon. Dimitri Dhondt kon net op de lijn wegwerken. De wedstrijd viel even stil tot Gerdi De Meester het hoofd van Tom De Smaele zocht en vond (29’). Over en uit voor de thuisploeg. Bijna lukte De Smaele zijn 2de hattrick op rij want na een snelle counter dook hij vrij op voor Mathys. De thuisgoalie was nu wel bij de pinken en keerde het gevaar (35’). Net voor de rust nam Yannick De Rouck doelman Mathys tevergeefs op de korrel.
 
Ook in een overbodige 2de helft kon Rapide geen vuist maken. Even over het uur ging Tomas Suls, die aan de rust de gekwetste Mathys had vervangen, gepast in de voeten van Gregory De Mol. De beloftevolle keeper ging goed plat op een schot van Tom De Smaele (71’). Werner Martens ging iets hoger spelen en dat loonde. Een lobbal over de thuisdefensie in de loop van Gregory De Mol en de eindscore stond op het bord (80’). Rechtsachter Koen Baetens zorgde bijna voor de eerredder. Zijn knal op een afvallende bal vloog maar nipt naast (88’).
 
Voor Terjoden was dit een rustige generale repetitie met het oog op de eindronde. Voor Rapide daarentegen de definitieve doodsteek. Zondag aanstaande trekt Rapide naar Eeklo en Terjoden naar Kruibeke.
 
Rapide Lebbeke: Koen Mathys (46’ Tomas Suls), Koen Baetens, Steven Vereeken, Jeff De Visscher, Kevin Scheerlinckx, Steff De Visscher, Tim Vierbergen, Dimitri Dhondt, Rosenilton Torres (66’ Siemen Verhaegen), Lendert Putteman (74’ Michael Mannaerts), Kevin Trienpont. Res: Peter Van Brempt
 
Terjoden-Welle: Thierry De Jonge, Gerdi De Meester (76’ Joeri De Baeremaeker), Yves Bellon, Nico Van den Stock, Tom De Smaele, Wouter Schouppe, Gregory De Mol (82’ Steven Malfroid), Tom De Swaef, Werner Martens, Yannick De Rouck (52’ Glenn Van den Branden), Kjell Dooremont. Res Jens Spitael
 
Doelpunten: 12’ & 29’ De Smaele 0-1 en 02; 80’ De Mol 0-3
 
Gele kaarten: 13’ Dhondt; 64’ Bellon; 83’ Baetens; 88’ Vierbergen; 90’ Malfroid