Lovendegem
Lebbeke KSK
Datum: 20/04/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 29
Lovendegem geeft redding uit handen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem geeft redding uit handen
Foto: © SC

Grote ontgoocheling bij de thuisploeg die een schitterende kans op definitief behoud liet wegglippen. De penalty van de redding in de allerlaatste seconden van de blessuretijd, werd niet benut. Het behaalde punt van KSK Lebbeke was allerminst gestolen.

De bezoekers namen al snel de match in handen met kansen voor Van Baeveghem, Vermeerschen, Van Der Bruggen, Van Damme en Redolfi. Opnieuw toonde De Paepe zich een voortreffelijk sluitstuk. Vooral Lovendegem mocht blij zijn met de brilscore aan de rust.
 
Volledig andere ingesteldheid bij de thuisploeg na de rust. Al na 2 minuten krulde Van Audenaerde een vrijschop op de paal. Bouchaala nam doelman Berckmoes op de korrel (56’). Toen Van Audenaerde een inworp verlengde tot bij Bouchaala was het wel raak. Met een mooie retro bracht hij Lovendegem op voorsprong (58’). SK Lebbeke reageerde en Vermeerschen knalde op De Paepe. De thuisgoalie was attent bij een poging van Jan Van Baeveghem. Even later dook Van Der Bruggen alleen op voor de Paepe en de gelijkmaker stond op het bord (73’). De bezoekers voelden dat er meer in zat. Redolfi en Van Damme zorgden voor gevaar. Van Audenaerde viseerde de deklat en Cobbaert kopte op De Paepe. In blessuretijd viseerde ook Benzirar de deklat. Bouchaala ging neer in de slotseconden maar Camilleri trapte de penalty in de handen van Berckmoes (93’).
 
Op de slotdag is SK Lebbeke gastheer voor Vrasene en trekt Lovendegem naar Ursel. 2 rechtstreekse degradatieduels na een toch wel erg bewogen seizoen.
 
KSK Lovendegem: De Paepe, Van Audenaerde, De Baets, Neirynck, Moerman (67: Cannoot), VandenBussche, Ramaekers ('37: Plaetevoet), Martens, Sucaet, Camilleri, Bouchaala.
 
KSK Lebbeke: Berckmoes, Van Baeveghem ('83: Benzirar), Willems, Cobbaert, Degrande, Redolfi, Van Damme, Van Der Bruggen, Vertongen, Bogemans, Vermeerschen.