Speeldag: Speeldag 3
Lovendegem in het slot onderuit
Gentil Dossche

Een opportunistisch Jong Lede neemt overdreven de drie punten mee in Lovendegem.

De eerste helft was bijzonder gesloten. De match begon met een paar schotjes aan beide zijden. Voor echte dreiging was het wachten tot de twintigste minuut. Van Audenaerde kon twee keer afdrukken maar telkens stootte hij op een Lede-verdediger. Aan de overzijde moest De Paepe tussenbeide komen bij een doorbraak. Van Audenaerde dreigde rond de 35ste minuut met een kopbal na een vrije trap van Camilleri. Vijf minuten later dwong Camilleri doelman Heiremans tot een parade. Brantegem kreeg een mooie kans na een verwarde fase maar devieerde de bal net naast.

Lovendegem begon vlammend na de rust met schoten van Camilleri en Baatout. De Paepe had een goede reflex in huis op een kopbal van Brantegem. Het spel verzandde en het duurde tot Neirynck bij een uitbraak in duel ging. Na wat duw- en trekwerk kreeg hij een tweede geel te slikken. Na 75 minuten was er een duel tussen Plaetevoet en Brantegem. Plaetevoet ging eerst in de fout maar Brantegem trapte na en mocht zich ook gaan douchen. De diverse wissels aan beide zijden, niet minder dan 6 in het laatste half uur, haalden de snelheid finaal uit de wedstrijd. In de slotfase claimde Lede een penalty na een contact tussen De Baets en Govaert. Twee minuten voor het einde werd Lede verplicht om een vrije trap te hernemen. De verre bal ging naast Van Audenaerde in de voeten van De Coen, die De Paepe overhoeks klopte.
KSK bevestigt dus niet het goede nieuws van vorige week. Volgende week wacht ons Aalter, dat met 2-3 won in SK Lebbeke.

Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, Neirynck, Dhont, Moerman ('83 De Baets), VandenBussche, Dhakouani ('62 Bouchaala), Baatout, Camilleri ('82 Martens), Sucaet.
Jong Lede: Heiremans, Degrauwe ('80 Heuvinck), Dhondt, De Ridder, Droessaert ('89 Perkadini), Desaedelaere, Brantegem, De Coen, Govaert, Polfliet, Verdonck ('60 Bontinck).
Doelpunt: 88’ De Coen 0-1