Vrasene
St.-Gillis-Waas
Datum: 15/09/2007 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vrasene
Vrasene verliest van Sint-Gillis-Waas
Gentil Dossche
| 0 reacties
Vrasene verliest van Sint-Gillis-Waas
Foto: © SC


In de derby tegen Sporting Sint-Gillis-Waas is KFC Vrasene er niet in geslaagd de punten thuis te houden. In de eerste helft waren de bezoekers de betere ploeg en kwamen ze vlot tot een dubbele voorsprong. Vrasene kwam beter uit de kleedkamers, maar wist niet meer tegen te scoren.
 
Het eerste kansje was voor Vrasene. Het geblokte schot van L. Janssens belandde naast doel. Op het kwartier lukte het voor Sint-Gillis-Waas wel. Een hoekschop van De Vos werd door Massoels in doel gewerkt. Een 10-tal minuten later zorgde Schelfhaut voor gevaar na een vrije trap van De Vos. Branny Deck zat goed in de voeten. Iets voor het halfuur probeerde De Vos het met een lange lobbal. De thuisportier kon net op de lijn redding brengen. Even later was het weer prijs. Na balverlies kon De Vos het leder voor doel gooien. De Ly aarzelde niet om de 0-2 tegen de touwen te koppen.

In de tweede helft kreeg Vrasene al snel een goede mogelijkheid om te scoren. Kenny Raaymakers zwiepte de bal hard voor doel, maar Van Elst werkte over. In de 53' opnieuw Raaymakers met een uitstekende voorzet. De ingevallen Verbeke kopte de bal via de hand doelman De Grave tegen de lat. De Maeyer trapte een harde vrijschop over. Plots kwam er veel meer ruimte en Verbeke kon L. Janssens bereiken. Die trapte hard over doel. Aan het uur zette Maes de bal voor tot bij Raaymakers, maar die kopte in de handen van de doelman. Een kwartier voor tijd weer Raaymakers, deze keer met een schot van buiten de backlijn. Ook nu stond doelman De Grave klaar. In de 81' mocht De Vos het nog eens proberen met een hard schot, maar Deck had een uitstekende redding in huis.

Volgend weekend trekt Vrasene naar Jong Lede, maar dit zonder de geschorste Raaymakers en de eventueel geblesseerde Yuruk. Sint-Gillis-Waas is gastheer voor leider Ursel.

Vrasene: Deck, Maes, Yuruk (39' D'Eer), Janssens L., Janssens A., Van Elst, Brokken (49' Verbeke), Raaymakers, Everaert, De Breucker, De Ryck. Res: Van Puymbroeck, Schaep

Sint-Gillis-Waas: De Grave, De Koning, Massoels, De Maeyer, Schelfhaut, Verstraeten, De Ly, Vaerewyck, Baetens, De Vos, Van Rumst Res: Bas, De Sloover, Kiwabonga, Van Beveren
 
Doelpunten: 16' Massoels (0-1), 31' De Ly (0-2)