Ursel
Lovendegem
Datum: 27/04/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stadion Ursel
Lovendegem redt zich bij Ursel
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem redt zich bij Ursel
Foto: © SC

Na een sterke prestatie weet KSK Lovendegem zich te handhaven in eerste provinciale. Ursel kon het uitvallen twee sterkhouders niet verwerken en slaagde er niet in om de bezoekers echt te bedreigen.

Ursel spurtte uit de startblokken en Crispijn viseerde de vuisten van De Paepe. Aan de overzijde was Bouchaala centimeters te klein op een voorzet van Neirynck. De Vlieger ging goed plat op schoten van Moerman en Van Audenaerde. Wesley Van Audenaerde benutte een vrije trap, na fout op Martens, om de score te openen (26’). De thuisportier moest een voorzetschot van Camilleri van onder de lat halen.
 
In de tweede helft poogde Ursel de bakens te verzetten. Lovendegem ging meer en meer op de counter loeren. Pauwels moest redding brengen vóór Bouchaala. De Paepe bleef attent op schoten van Van Hee. Van Audenaerde moeste een gevaarlijke hoekschop van Mbala wegwerken. Camilleri nam een hoekschop zeer kort tot bij De Baets en kreeg de bal mooi terug. In zijn typische stijl sneed Camilleri naar binnen en knalde overhoeks in doel.
 
Ursel poogde nu druk te zetten en Van Hee volleerde in de handen van De Paepe. De Vlieger kon de doodssteek via Bouchaala nog verijdelen. Ook de eerredder was de thuisploeg niet gegund. De Paepe stond opnieuw in de weg op een knal van Crispijn.  
 
Lovendegem won dus verdiend en blijft ook volgend seizoen in eerste provinciale. Voor Ursel krijgt het seizoen nog een staartje met een barrage tegen Aalter.
 
Sparta Ursel: De Vlieger, De Buck, Van Hee, De Rycke, Crispijn, Lammens, Mbala, Pauwels, Versichel (83’ Van den Bergh), Piers (72’ Maenhout), Laaloudj (65’ Schittekat).
 
KSK Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, De Baets, Neirynck, Moerman (42’ Ramaekers), VandenBussche, Martens, Sucaet, Camilleri (81’ Hennebert), Bouchaala.
 
Doelpunten: 26’ Van Audenaerde 0-1; 64’ Camilleri 0-2