Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 4
Lovendegem verliest bij Aalter
Gentil Dossche

De éne minuut is de andere niet. zo bleek ook deze zondag waar KSK net voor rust de kans krijgt om met een voorsprong te gaan rusten maar aan de overzijde tegen de lamp loopt. In een zonovergoten Aalter voor een matige belangstelling ging de match van start.
Het duurde tot de 13e minuut vooraleer de eerste dreiging te zien was: Christophe Dhont kwam niet aan afdrukken toe. Kort daarop beging Sucaet hands net voor de backline maar De Paepe kon de knal van Baert van onder de lat halen. De Paepe moest ook nog eens gepast uitkomen bij een Aalter-doorbraak. Het spel verzandde door veel slechte passes en herhaaldelijk buitenspel aan beide zijden. Het duurde tot de 36e minuut eer een zwak schot van Van Audenaerde enige dreiging opleverde voor Baudewijn. De 39e minuut bleek cruciaal: Thomas Moerman zette zich door op de linkerflank en leverde een voorzet af die Baatout net naast devieerde. De daaropvolgende aanval bracht met een lange bal over de Lovendegem-verdediging Roman in schietpositie voor De Paepe, die de bal niet kon vastkrijgen en de bal verdween in doel: 1-0. Net voor rust reageerde Van Audenaerde nog eens met een kopbal net naast na een hoekschop maar rust bij 1-0.
Amper terug na de rust was de wedstrijd gespeeld: een voorzet ging over de verdediding van Lovendegem en Roman tikte aan de tweede paal de 2-0 binnen. Wat volgde was een beetje een overbodige tweede helft. Dhakouani kwam nog voor Baudewijn na 50 minuten maar raakte niet langs  Baudewijn. De Paepe haalde nog een schot van Frederik Arnauw uit de hoek. Vijf minuten later botste een schot van Thomas Arnauw ook op De Paepe.  Aan de overzijde gaf een mooie voorzet van Camilleri nog een mooie kans aan Baatout die niet kon scoren. De match bloedde vanaf het uur eigenlijk dood. We noteren nog gele kaarten voor Hannes Sneppe na een forse ingreep op D'hont en voor Baatout na protest. Beide ploegen wisselden nog elk drie keer, Moerman door blessure. Dat Camilleri in de korte hoek nog eens werd gestuit door Baudewijn maakte nog weinig uit want op de 83e minuut ging Poppe nog eens op snelheid door en kon naast De Paepe besluiten. 3-0 en over en sluiten.
Volgende week wacht ons leider WIK Eine. Toevallig de enige ploeg waartegen KSK in de eerste periode van vorig jaar punten kon sprokkelen na een 2-0 winst.
KVE Aalter: Baudewijn, De Poorter, Arnauw F., Sneppe (76: Poppe), De Croock ('70: Deneve), Roman, Danneels, Baert, Vandenbroecke, Lippens ('85: Wullaert)
KSK Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, De Baets ('83: Cannoot), D'Hont, Moerman ('65: Ponnet), Vandenbussche, Dhakouani ('74: Martens), Baatout, Sucaet, Camilleri.