FC Lebbeke
Waarschoot
Datum: 23/09/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 4
Eerste winstmatch Rapide tegen Waarschoot
Gentil Dossche
| 0 reacties
Eerste winstmatch Rapide tegen Waarschoot
Foto: © SC


Met de ruime zege van vorige week in het achterhoofd trok Glenn Geeraerts met zijn Waarschoot naar Lebbeke. Guy Vermoesen diende bij het geteisterde Rapide noodgedwongen opnieuw te sleutelen aan het elftal. Niet alleen verzeilden nu ook nog Dimitri Dhondt en Jonas Verhaegen naar de lappenmand, bovendien moest ook doelman Koen Mathys verstek geven. Waarschoot verloor nog niet en Rapide won nog niet dit seizoen. Voldoende ingrediënten om er een pittige match van te maken.
 
Tomas Suls begon duidelijk zenuwachtig aan zijn maidenmatch maar herpakte zich gaandeweg. Rapide zocht het snelle doelpunt en dat kwam er ook. Tim Vierbergen zette Jurgen Van Duyssen in de wind en bood Roel Van den Bergh een gedroomde voorzet (3’). Op een verre voorzet van Stefan Van Holsbeeck poeierde Tim de bal overhoeks nipt naast (5’). Tomas Suls ging gepast in de voeten van de aanstormende Jonas Van Landeghem (7’). Roel Van den Bergh liftte een voorzet van Kevin Trienpont nipt over (8’). Op een hoekschop kreeg de thuisploeg een unieke kans om de voorsprong uit te diepen. Tot zijn ontstentenis zag Lendert Putteman het leder tussen zijn benen doorglippen (13’). Uit angst voor de snelle raids van Tim Vierbergen haalden de bezoekers het tempo uit de wedstrijd. Even over het halfuur moest Tomas Suls een vrije trap van Kenneth Notte over tippen. De daarop volgende hoekschop werd slechts paniekerig weggewerkt. Kort voor de rust kreeg Jonathan Koudjou plots de bal voor de voet gespeeld. De bezoekende aanvaller was te verrast om gevaarlijk te zijn.
Onmiddellijk na de pauze kon Stefan Van Holsbeeck onvoldoende kracht zetten op een voorzetkopbal van Roel Van den Bergh. Aan de overzijde moest de thuisportier plat op een schot van Kenneth Notte (48’). Enkele minuten later had Tomas een goede reflex in huis op een kopbal van Koudjou. Ook op een schot van Notte was Suls ongenaakbaar. De bezoekers bleven achter de gelijkmaker jagen en Rapide opteerde voor de counter. Jonathan Koudjou kreeg een zuivere kans op de gelijkmaker maar kopte over (56’). Steven Vereeken reageerde en kopte aan de verste paal een hoekschop achteruit. De thuisaanvallers kregen het leder niet tussen de palen (60’). Johnny Lebegge had beide vuisten nodig op schoten van Trienpont (62’). Tim Vierbergen stuurde Kevin diep. Het leder stuiterde van zijn voet en weg was de open kans (67’). Stefan Van Holsbeeck viseerde de vuisten van de bezoekende portier (72’). De vrijstaande Kim Bal vlamde een hoekschop meters over (76’). Pieter Danneels moest tot 2 keer toe zijn doelman bijstaan op voorzetten van Nelio de Souza Santos richting Trienpont (80’ en 87’). Tussenin kon Kevin een voorzet van Tim Vierbergen aan de eerste paal onvoldoende richting geven. Ver in blessuretijd hield Tomas Suls met een superreflex Kenneth Notte van de gelijkmaker.
 
Rapide trekt zondag naar KSK voor de Lebbeekse derby. Trainer Floris Verstraeten zal er dan niet meer bij zijn want die hield vandaag de eer aan zichzelf.
 
Rapide Lebbeke: Tomas Suls, Kevin Scheerlinckx, Bart Verhulst, Jeff De Visscher (78’ Nelio De Souza Santos), Steven Vereeken, Koen Baetens, Tim Vierbergen, Stefan Van Holsbeeck, Roel Van den Bergh (89’ Siemen Verhaegen), Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res. Ivan Parijs, Jeroen Scheerlinckx
 
Waarschoot: Johnny Lebegge, Jurgen Van Duysen, Roeland Sucaet, Kim Bal (79’ Bart Coucke), Jonas Van Landeghem (30’ Jonathan Koudjou), Pieter Danneels, Monday Omo, Klaus De Buysser, Theo Larbie (46’ Wouter Van Damme), Terry De Grande, Kenneth Notte. Res. Marijn Delaere
 
Doelpunten: 03’ Roel Van den Bergh 1-0

Gele kaarten:
Van Holsbeeck, De Visscher, Putteman (RCL), Bal (Waarschoot)