Lebbeke KSK
FC Lebbeke
Datum: 30/09/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stadion SK Lebbeke
Lebbeekse derby eindigt zoals hij begon
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lebbeekse derby eindigt zoals hij begon
Foto: © SC

Voor beide Lebbeekse Clubs bleek “niet verliezen” zwaarder te wegen dan “willen winnen”. De blanco eindscore mag al bij al billijk worden genoemd. De thuisploeg moest in het eerste halfuur al 3 wissels doorvoeren en de bezoekers eindigden met 10 spelers.
 
Het eerste gevaar kwam er al in de openingsminuut. De voorzet van Kevin Trienpont bleek echter iets te hoog. Yves Van Lokeren bereikte Sven Redolfi maar die liftte de bal in de handen van Tomas Suls (14’). Kristof Vermeir bediende Yves Van Lokeren. Tomas Suls wist raad met het vluchtschot (15’). Op een vrije trap van Kevin Trienpont had Gilles Berckmoes beide vuisten nodig (16’). Michael Van Schoor ging onder een voorzet van Dieter Coppens door en Redolfi bleek te verrast (20’). De thuisportier gooide zich gepast in de baan op een knal van Kevin Trienpont (21’). Even later moest Wim Van Damme zijn doelman bijspringen op een kopbal van Steven Vereeken (22’). De beide doelmannen toonden zich onwrikbaar. Berckmoes ging plat op een vrijschop van Tim Vierbergen. Suls stopte de doorgebroken Van Damme af. Met de rust in zicht miste Michael Van Schoor de openingstreffer. Sven Redolfi stuurde zijn maatje alleen op Tomas Suls af. De bezoekende goalie pakte het schot met brio (42’).
 
Ook na de koffie schoten de bezoekers het snelst uit de startblokken. Stefan Van Holsbeeck miste de goede richting (46’). Gilles Berckmoes moest een hoekschop van Kevin Trienpont uit de winkelhaak halen (47’). Aan de overzijde kopte Michael Van Schoor een voorzet van Kristof Vermeir over (49’). De thuisportier moest 2 keer plat op schoten van Tim Vierbergen (50’ 52’). Mathias Van der Bruggen kopte een voorzet in de handen van Tomas Suls (55’). Een vlam van Stefan Van Holsbeeck deed de doelpaal trillen (56’). Sven Redolfi viseerde de rug van Bart Verhulst (61’). Roel Van den Bergh deed hetzelfde op Tom Rooms (63’). Gilles Berckmoes was attent op een schot van Stefan Van Holsbeeck (69’). Rapide moest met 10 verder toen Lendert Putteman een 2de gele karton onder de neus kreeg van een overigens uitstekend leidende Yves Dullaert (75’). De thuisploeg kon het numerieke overwicht niet uitbuiten. Meer zelfs, de thuisportier moest zich reppen op een knal van Rosenilton Torres, pas hersteld van een vorig seizoen opgelopen kwetsuur (78’).
 
Beide Lebbeekse ploegen verdienden het behaalde punt, al schieten ze daar in de rangschikking niet veel mee op. Volgende week is Rapide gastheer voor SK Lovendegem. SK Lebbeke gaat op bezoek bij JV Kruibeke.
 
KSK Lebbeke: Gilles Berckmoes, Timothy Cobbaert (11’ Dieter Coppens), Kris Moens, Kristof Vermeir, Yves Van Lokeren (23’ Roel Slootmaekers), Kevin De Grande (29’ Matthias Van der Bruggen), Sven Redolfi, Wim Van Damme, Tom Rooms, Michael Van Schoor, Wim Vermeerschen. Res: Bjorn Mannaert
 
Rapide Lebbeke: Tomas Suls, Jonas Verhaegen, Bart Verhulst, Jeff De Visscher, Steven Vereeken, Koen Baetens (77’ Kevin Scheerlinckx), Tim Vierbergen, Stefan Van Holsbeeck (92’ Nelio De Souza Santos), Roel Van den Bergh (64’ Rosenilton Torres), Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res: Ivan Parijs
 
Doelpunten: geen
Kaarten: geel: Vermeerschen (KSK) Baetens (RCL); rood (2x geel) Putteman (RCL)