Speeldag: Speeldag 5
Lovendegem weggeblazen door Eine
Gentil Dossche

Met een 0 op 9 en een doelsaldo van 3 voor en 15 tegen is er maar één woord voor deze start van KSK: rampzalig. Daarenboven werden nog eens twee rode kaarten gepakt.
Lovendegem startte zonder Baatout (geschorst) en Camilleri (ziek). Martens en Ponnet in de ploeg. Al van bij het begin werd duidelijk dat Eine het betere veldspel had. Veel kansen kwamen daar niet uit tot na 10 minuten Dhakouani bij een sliding een lage voorzet tegen de hand kreeg en scheidsrechter Heerweg er voldoende in vond om penalty te fluiten. Dhakouani geel en Van De Sompel knalde droog in de hoek voorbij De Paepe. 0-1. Lovendegem reageerde met een voorzet van Neirynck maar kon voor het overige weinig inbrengen tegen het veldspel van Eine. Veel kansen kwamen daar niet direct uit voort tot Dhakouani bij het uitverdedigen de bal verloor aan De Ridder en die bij het naar binnen komen uithaalde en de bal in de winkelhaak verdween. 0-2 na 26 minuten. Ponnet kreeg aan de overzijde nog een mooie kopkans die naast ging en vijf minuten voor de rust besloot hij een mooie actie VandenBussche - Neirynck ook net naast, na een voorzet van die laatste. Aan de overzijde moest Plaetevoet ook nog eens tussenkomen na een actie van de moeilijk te controleren Rojdi. Twee minuten voor de rust haperde de buitenspelval van Lovendegem en maar liefst drie Eine-spelers kwamen voor De Paepe. De Clercq kon de bal binnenwandelen en 0-3 aantekenen.
Na de rust kwam Bouchaala in de ploeg voor VandenBussche, die ook al op een geel karton was gelopen. Het was wachten tot de 52e minuut vooraleer we iets te zien kregen: Dhakouani die na een overtreding protesteerde en op een tweede geel liep. Vijf minuten later kreeg Lovendegem een vrije trap schuin voor doel en Van Audenaerde kon de bal vrij binnenkoppen:1-3. De oprukkende Van Audenaerde bleek de meest dreigende KSK-speler, want vijf minuten later moest Meulewaeter met een ultieme reflex beletten dat Van Audenaerde na een rush van 70 meter de 2-3 zou aantekenen. Maar de daarop afgeweerde hoekschop leverde een Eine-counter op die Rojdi voorbij De Paepe trapte. 1-4 en boeken toe na 64 minuten. Wat volgde was een beschamende vertoning van onmacht: Drie minuten later knalde invaller Jurgen De Ridder na een counter de 1-5 tegen de touwen. David De Ridder liet nog eens zijn torinstinct zien vijf minuten later met een uitgemeten lob over De Paepe en de 1-6 stond op het bord.  En twee minuten later tekende De Clercq ook voor zijn tweede: 1-7. En van Lovendegem? Na 75 minuten liep ook Plaetevoet op een tweede geel na protest. Een schotje van Neirynck, die hierna geblesseerd uitviel en een afgekeurde goal wegens duidelijk hands van Bouchaala moesten de KSK-supporters opwarmen.
Volgende week wacht KSK Rapide Lebbeke, een ploeg waar we vorig jaar twee keer tegen wonnen. Door de winst van Berlare op Ursel laat KSK alleen nog Lebeke-Aalst achter zich.
KSK Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, Neirynck ('86: Cannoot), Dhont ('61: De Baets), Moerman, VandenBussche ('46: Bouchaala), Ponnet, Dhakouani, Martens, Sucaet.
KWIK Eine: Meulewaeter, Standaert, De Clercq, Rojdi ('76: Martens), Noterman, David De Ridder, Serlippens, El Mabrouk, Koudyzer ('69: Crombe), Lauwerijns, Van de Sompel ('58: Jurgen De Ridder)