Speeldag: Speeldag 7
Kruibeke pakt punt bij Lovendegem
Gentil Dossche

Zo zie je maar: de ene week staat Dame Fortuna aan je kant, de andere week blijkt een uitgekookt Kruibeke in de weg te staan voor een verdiende zege. Lovendegem startte zonder Dhakouani (gekwetst) en Plaetevoet verdrong De Baets terug naar de bank na schorsing. Van Heule verving de geschorste De Paepe.
In de eerste minuten kregen beide ploegen een paar kleine kansjes na hoekschoppen. Na 10 minuten trapte Martens na een actie van Moerman over de bal aan het penaltypunt. Na 17 minuten kreeg Lovendegem een vrije trap van op een 25 meter. Wesley Van Audenaerde zag hoe de bezoekende muur openging en de bal verdween via de paal in doel. Wie een reactie van Kruibeke verwachte kwam bedrogen uit. De ploeg raakte niet door de Lovendegem-verdediging of liep in buitenspel. Het peil van de wedstrijd zakte weg. We noteerden nog een actie van Moerman na 25 minuten die Baatout niet kon afwerken. Moerman kreeg 7 minuten later een mooie kopbalkans na voorzet van een sterke Sucaet, maar besloot naast. Vier minuten later schoot Neirynck ook naast. In de 42e minuut werkte Dhont de bal met een lange trap weg rond het Lovendegem-penaltygebied. Souheil Baatout ging in duel met Van Moortel en snoepte de boomlange verdediger de bal af. De thuisaanvaller ging het penaltygebied binnen en knalde langs De Maayer in de korte hoek.
Trainer Pfaff speelde alles op niets en bracht na de rust drie verse spelers in. Verhulst, Segers en Kuye kwamen in voor Abdellati, Van De Manacker en Van Den Bossche. Maar het was duidelijk Lovendegem die beter uit de kleedkamers kwam en Kruibeke een tijdlang op het penaltygebied drukte. Al in de eerste minuut krulde Camilleri een vrije schop op het hoofd van Van Audenaerde maar De Maayer kon met een ultieme reflex de bal uit het doel houden. Eén minuut later knalde VandenBussche nog eens dreigend. Het hoge spel maakte dat Kruibeke met de verre bal speelde. Bij een duel aan de zijkant van het penaltygebied signaleerde de lijnrechter een fout van Plaetevoet. De vrije trap werd binnengekopt door Ben Ayad, 2-1 na 53 minuten. Vier minuten later had Lovendegem de match op slot kunnen zetten. Na een actie van Martens kwam Camilleri in balbezit en ging van de flank naar het centrum door. Zijn loeier spatte uiteen op de onderkant van de lat. De afvallende bal werd door Van Audenaerde opnieuw tegen de lat geknald. Lovendegem had veel energie verbruikt en viel wat terug. Niet dat Kruibeke kon dreigen maar na 69 minuten ging een lange bal over de Lovendegem-verdedigers. Verhulst liet Van Heule kansloos met een perfecte lob. Lovendegem probeerde de bakens te verzetten maar moest opletten voor de bezoekende counters. Veel kansen waren er niet meer. Na 85 minuten nog een schot van Camilleri naast en aan de overzijde haalde Hamouch een minuutje later nog eens uit. De score veranderde echter niet meer.
Volgende week wacht de verplaatsing naar Terjoden-Welle, dat met 15 punten zijn start zeker niet gemist heeft.
KSK Lovendegem: Van Heule, Plaetevoet, Van Audenaerde, Neirynck, Dhont, Moerman, VandenBussche, Baatout ('67 Ponnet), Martens, Sucaet, Camilleri.
KVJ Kruibeke: De Maayer, Van Moortel, Verstraeten, Mussely, Abdellati ('46 Verhulst), Van De Manacker ('46 Segers), Kuppens, Ben Ayad, Van Den Bossche ('46 Kuye), Hamouch, Mallentjer.