FC Lebbeke
St.-Gillis-Waas
Datum: 21/10/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 8
Rapide onderuit tegen Sint-Gillis-Waas
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide onderuit tegen Sint-Gillis-Waas
Foto: © SC

Om te winnen moet je scoren en dat zat er vandaag opnieuw niet in voor Rapide Lebbeke. Sint-Gillis-Waas had aan een raar doelpunt voldoende om de punten mee te nemen naar het Waasland. Van enig klassenverschil, zoals de stand aangaf, was zeker geen sprake, eerder integendeel. En als je dan in de hoek staat waar de klappen vallen, dan weet je het wel. Geen Tim Vierbergen bij de thuisploeg en na een kwartiertje moest ook Koen Baetens (eveneens gekwetst) naar de kant.
 
De bezoekers zochten een snelle voorsprong en Tomas Suls had een knappe save nodig op een vrije trap van Riekie De Sloover (4’). De thuisgoalie gebruikte beide vuisten op een schicht van Guy De Vos(9’). Rapide nam het heft in handen en Johan De Grave kon zich in de kijker spelen. In duikvlucht haalde hij een vrijschop van Kevin Trienpont uit zijn doelvlak (17’). Ook op het reboundschot van Steven Vereeken tekende Johan present (18’). Toen Jeff De Visscher de hoekschop naar de winkelhaak kopte was er opnieuw een karpersprong van de bezoekende doelman (19’). Aan de overzijde was ook doelman Suls attent op een schot van Kim Verstraeten (20’). Toen Rosenilton Torres een vlijmscherpe voorzet afleverde sprong Willem Massoels zijn doelman bij maar kopte bijna in eigen doel (26’). Guy De Vos dwong Tomas Suls tot een mooie parade met een vrije trap (29’). Rosenilton Torres knalde een voorzet in één tijd nipt over (36’).
 
De eerste helft kon de toeschouwers zeker bekoren, na de pauze was het een stuk minder. James Dely trapte eerst in het zijnet (48’). Even later was hij te verrast om een voorzet voldoende te controleren (52’). Roel Van den Bergh vond Johan De Grave op zijn weg (63’). Toen de bezoekende portier ver uittrapte maakte het leder een rare capriool. De bal viel voor de voet van James Dely en die schoof beheerst binnen (69’). Rapide zag de bui hangen en reageerde. Johan De Grave zweefde een schot van Rosenilton Torres uit zijn doelvlak (72’). Bij de daaropvolgende hoekschop kopte Roel Van den Bergh naar de winkelhaak, maar De Grave was vandaag onklopbaar (73’). De thuisploeg trok nog met man en macht vooruit maar echte doelkansen leverde dit niet meer op.
Met 1 op 12 zakt de ploeg van Voorzitter Mergan dan ook naar de voorlaatste plaats. De bezoekers blijven meedraaien in het zog van leider Petegem.
 
Zondag aanstaande trekt Rapide naar Jong Lede. Sint-Gillis-Waas krijgt Kruibeke over de vloer.
 
Rapide Lebbeke: Tomas Suls, Kevin Scheerlinckx (83’ Jurgen Van Assche), Bart Verhulst, Jeff De Visscher, Steven Vereeken, Dimitri Dhondt, Roel Van den Bergh, Koen Baetens (17’ Siemen Verhaegen), Rosenilton Torres, Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res: Peter Van Brempt, Ivan Parijs
 
St-Gillis-Waas: Johan De Grave, Bart De Koning, Kristof Van Rumst, Willem Massoels, Olivier Schelfhout, Kim Verstraeten, James Dely (80’ Joost Smet), Bruno Baetens, Riekie De Sloover, Tim Van Osselaer (90’ Birger De Geeter), Guy De Vos. Res: Kris Van Beveren, Tim Renier
 
Doelpunten: 69’ James Dely 0-1
 
Gele kaarten: Van den Bergh, Suls, Verhulst en Vereeken (RCL); Van Rumst (SGW)