Jong Lede
FC Lebbeke
Datum: 28/10/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Gemeentelijke Sportterrein Lede
Rapide nu ook onderuit bij Jong Lede
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide nu ook onderuit bij Jong Lede
Foto: © SC

Een goed uitgebalanceerde Jong Lede heeft verdiend de 3 punten kunnen thuishouden, al liep dit niet van een leien dakje. Een paar mooie kansen werden in de eerste helft niet benut zodat Rapide Lebbeke er begon in te geloven. Op de counter werd de ban gebroken en de bezoekers hadden geen tegenzet. In het begin van de week had Guy Vermoesen nog enige hoop op een verminderde gekwetstenboeg maar dit bleek opnieuw ijdel, integendeel zelfs. Met een scheurtje in de ligamenten zal ook Tim Vierbergen nog enige weken aan de kant moeten blijven.
 
Jong Lede, zonder de geschorste Steven Brantegem, stak als eerste het vuur aan de lont. Pieter Van Caelenberg trapte een voorzet van Benny Bontinck in de armen van Tomas Suls (5’). Even later knalde Bontinck onbesuisd over na mistasten in de Lebbeekse verdediging. Peter Heyndrickx verstuurde een voorzetschot maar Suls was bij de pinken (10’). Aan de overzijde kon Roel Van den Bergh net niet bij een voorzet van Rosenilton Torres (18’). Tomas Suls ging gepast plat op een schot van Jan Govaert (19’). Met een knappe save hield de bezoekende portier een bom van Kevin De Coen uit zijn doelvlak (21’). Kevin Trienpont devieerde een voorzet van Dimitri Dhondt in de handen van Peter Heiremans (24’). Bontinck zag een schot weggewerkt door Jeff De Visscher (27’). Govaert speelde De Coen magistraal vrij maar opnieuw zat Suls ertussen (28’). Torres schoof een voorzet van Lendert Putteman aan de verkeerde kant van de paal (31’). Even later ging Torres aan de haal maar zijn voorzet was te hoog voor Putteman. Kort voor de rust trok Koen Baetens op avontuur. Mooie actie maar het afgeleverde schot verdween in de wolken.
 
Rapide nam na de rust het heft in handen en Peter Heiremans had een goede reactie nodig op een schot van Dimitri Dhondt (52’). Kevin De Coen behield het overzicht op een tegenactie en de pas ingevallen Jonas Droessaert tikte binnen (59’). Kevin Trienpont trapte een hoekschop onder de lat maar Heiremans kon overtikken (72’). Toen Trienpont een schicht richting winkelhaak afvuurde kon Davy Dhondt de bal nog uit zijn baan halen (78’). Roel Van den Bergh tikte een voorzet van Kevin nipt naast (79’). Jong Lede opteerde voor de counter en dat loonde. Jurgen De Coster ging door op rechts en Pieter Van Caelenberg sneed de Lebbeekse adem af (81’). Met het einde in zicht moest Tomas Suls plat op een schot van dezelfde Van Caelenberg. In de slotseconden vlamde Kevin De Coen de eindscore op het bord.
 
Vanaf volgend weekend starten de meeste wedstrijden om 14u30! Jong Lede trekt op bezoek bij JV Kruibeke. Rapide Lebbeke is gastheer voor Eendracht Aalter. Met 7 gekwetste kernspelers en nu ook nog een paar geelgeschorsten zal Guy Vermoesen heel wat knip- en plakwerk nodig hebben om een valabele ploeg tussen de lijnen te brengen.
 
Jong Lede: Peter Heiremans, Nico Heuvinck (57’ Jonas Droessaert), Peter Heyndrickx, Davy D’hondt, Tom De Ridder, Kenneth De Saedelaere, Benny Bontinck (84’ Nico De Thaey), Kevin De Coen, Jan Govaert, Pieter Van Caelenberg, Joachim Verdonck (70’ Jurgen De Coster). Res Ivan Bambust
 
Rapide Lebbeke: Tomas Suls, Kevin Scheerlinckx, Bart Verhulst, Jeff De Visscher, Steven Vereeken, Dimitri Dhondt, Roel Van den Bergh, Koen Baetens, Rosenilton Torres, Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res. Nelio De Souza Santos, Peter Van Brempt, Siemen Verhaegen, Ivan Parijs
 
Doelpunten: 59’ Droessaert 1-0; 81’ Van Caelenberg 2-0; 90’ De Coen 3-0
 
Gele kaarten: De Coen (Lede); De Visscher, Baetens en Scheerlinckx (Rapide)