Lovendegem
Meetjesland
Datum: 28/10/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 9
Nul voor Lovendegem en Eeklo
Gentil Dossche
| 0 reacties
Nul voor Lovendegem en Eeklo
Foto: © SC


Voor een naar Meetjeslandse normen vrij povere opkomst delen twee ploegen de punten die blijkbaar meer angst hadden om te verliezen dan geloofden in te winnen. Op basis van de kansen kon KSK echter de overwinning claimen maar zowel Bracke als de lat weigerden medewerking. 
Lovendegem begon opnieuw zonder de gekwetste Baatout en met Camilleri in de spits. Dhakouani, gewezen speler van KFC Eeklo, startte de wedstrijd. En het was die Dhakouani die voor het eerst dreigde na tien minuten na een snelle uitbraak maar hij besloot op Bracke. Eeklo reageerde na 21 minuten met een vrije trap van Van Boven die geen problemen opleverde voor De Paepe. De Eeklose dreiging kwam vooral van Joren Hebberecht, waar Sucaet de handen mee vol had. Maar het spel was bijzonder slordig langs beide zijden. Op de 26e minuut maakte Van Audenaerde een knappe actie maar Dhakouani kon voor een leeg doel onvoldoende aan de bal om binnen te werken. Twee minuten later kreeg Martens geel van scheidsrechter Strobbe, de enige kaart in de wedstrijd overigens. Na 40 minuten moest De Paepe in de voeten van Minnaert. En drie minuten later moest De Paepe attent zijn op een kopbal van Joren Hebberecht na een mooie flankvoorzet. En helemaal op het einde van de eerste helft krulde een tot dan bleke Camilleri de bal over de Eeklose deklat. 
De tweede helft begon met twee kansen voor Eeklo en meteen ook de laatste. Na 50 minuten trapte Joren Hebberecht wild over en De Paepe moest bij dezelfde Hebberecht vijf minuten later nog eens in de voeten. Na 58 minuten haalde Camilleri uit vanop twintig meter. In de kluts kwam de bal terecht bij Dhakouani die van op de achterlijn Moerman bediende die aan de eerste paal devieerde. Doelman Bracke lag gepast in de hoek. Negen minuten later maakte Camilleri een sterke actie met een schot vanop een twintig meter die, net als tegen Kruibeke, uiteenspatte op de lat. En zes minuten later week een vrije trap van Van Audenaerde vanop twintig meter af op de muur. Bracke kon met een reflex de bal uit doel houden. Ook nu verzandde het spel in onnauwkeurigheden en voor dreiging moesten we wachten tot de laatste vijf minuten. Op twee minuten tijd kreeg Van Audenaerde nog twee mooie kansen. Na 87 minuten kreeg hij een voorzet van Neirynck niet onder controle en één minuut later kon hij na voorzet van Camilleri uithalen maar Bracke was weer bij de pinken. 
Volgende week wacht Berlare, dat na een twijfelend begin in volle opmars is. 
KSK Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, Neirynck, Dhont, Moerman, VandenBussche (66’ Roegiers), Dhakouani (66’ De Baets), Martens, Sucaet, Camilleri. 
KFC Eeklo: Bracke, Van Boven, Hebberecht Joachim, Tresonie, Hebberecht Joren, Demaesschalck, Mertens, Minnaert, Eryuruk, VandeGeuchte ('64: Annicaert), De Zutter ('83: Schoonackers).