Evergem-Center
Kruibeke J.Vl.
Datum: 30/11/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Evergem Lindeken
Kruibeke geeft Evergem een flinke optater
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke geeft Evergem een flinke optater
Foto: © SC

Als je een ploeg hebt zonder vedetten dan is collectiviteit troef. Kruibeke trok dan ook complexloos naar Evergem en zette de thuisploeg al in de eerst helft schaakmat. Zelfs een sterke thuisportier kon hieraan niets veranderen.

Jong Vlaanderen greep de gastheren direct bij de keel en Glenn Baert moest plat op een schot van Johan Segers (3’). Tim Vierbergen kapte zich mooi vrij op de flank en probeerde een voorzetschot met links. Tot ontstentenis van het thuispubliek verdween de bal in de verste winkelhaak (6’). Evergem had geen tegenzet. Tom De Wolf schilderde het leder op het hoofd van Ward Vertonghen en Baert was opnieuw kansloos (19’). De thuisploeg zat op de knieën en kon enkel dreigen met een vrije trap van Monday Omo (23’). Vierbergen bediende Olivier De Vlieger maar die geraakte niet voorbij Baert (28’). Even later kopte de vrijstaande De Vlieger een voorzet van Pieter Van de Manacker rakelings over (31’). Sander Renson nam tevergeefs Jurgen De Maayer op de korrel (40’). Aan de overzijde stiftte Vertonghen een voorzet naast (41’).
 
Zelfde spelbeeld na de rust. Glenn Baert kon een vlam van Mario Verbraeken niet vasthouden. Pieter Van de Manacker knalde de rebound binnen (54’). Van de Manacker kopte een voorzet van Ladi Kuye tot bij Olivier De Vlieger. Tussen de dromende thuisverdediging ging de bal opnieuw tegen de netten (57’). Met een voetreflex kon Baert een knal van Vertonghen afstoppen (60’). Omo vlamde een vrijschop op de bovenkant van de lat (73’). Van de Manacker vond Baert op zijn weg (80’). Na een misverstand bij Kruibeke kreeg de thuisploeg een vrije trap van op zo’n 6 meter. De Maayer gooide zich op de vlam van Omo (86’). In blessuretijd bediende Didier Lenjou de vrijstaande Vertonghen. De bezoekende spits knalde onbesuisd over.
 
Zaterdagavond te 20u is Kruibeke gastheer voor Eeklo. Evergem trekt zondag naar Sint-Gillis-Waas.
 
Evergem Center: Glenn Baert, Pieter Van Hyfte, Michael Baeten, Sander Renson, Tom Van Britsom (62’ Jonathan Koudjou), Jonathan Paerewyck, David Van Brabant (62’ Preben De Leeuw), Mustafa Erkoc, Nick Verdegem, Monday Omo, Robby Schatteman. Res: Mike Danschutter, Jens Van Vynckt
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Davy Van Moortel, Michiel Noeninckx, Tim Vierbergen (63’ Glenn Verhulst), Ladi Kuye, Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker, Olivier De Vlieger, Johan Segers (74’ Didier Lenjou), Tom De Wolf (81’ Bjorn Mallentjer). Res: Mike Royers
 
Doelpunten: 6’ Vierbergen 0-1; 19’ Vertonghen 0-2; 54’ Van de Manacker 0-3; 57’ De Vlieger 0-4
 
Gele kaarten: 35’ Vierbergen