Stadion: Stadion SK Lebbeke
Lebbeke verliest van Lovendegem
Gentil Dossche

Rode Lantaarn Lovendegem kon in de slotfase Lebbeke bij de keel grijpen en met een wrang gevoel achterlaten.

Het slechte weer had duidelijk invloed op het terrein en door het spel met veel inzet werd dat er niet beter op. Een eerste schot noteerden we na 6 minuten toen Lootens doelman Foucquaert een schot in hoekschop zag verwerken. Bousba stuurde Evens diep maar die besloot op De Paepe. Even later draaide Vermeir een hoekschop aan de eerste paal rechtstreeks binnen. Lovendegem reageerde en toen Bouchaala werd gehaakt schilderde Degrande de vrijschop op het hoofd van Wesley Van Audenaerde. Evens viseerde het zijnet. Beide ploegen poogden het spel te maken. Ofwel bleven de verdedigingen baas of er werd in buitenspel gelopen. Toen Vermeir door de buitenspelval glipte bracht hij Lebbeke terug aan de leiding.

De tweede helft was amper 2 minuten bezig toen Hennebert kon voorzetten en Van De Sompel de bal in de kluts kopte. Martens pikte het leder mee en de gelijkmaker stond op het bord. Lebbeke reageerde. De Paepe stond in de weg voor Evens en Van der Bruggen. De bezoekende portier loste een schot van Vermeir maar kon de rebound van Bousba pareren. Van Hooimissen kon nog net een schot van Van Audenaerde in hoekschop werken. De corner bleef hangen en De Zutter liet Foucquaert kansloos. Kort voor affluiten kreeg Van Hooimissen de gelijkmaker niet over de doellijn. In blessuretijd bediende Arne Martens de hardwerkende Lootens de 2-4 op een bordje.

KSK Lebbeke : Foucquaert, Blommaert, Van Laere, Haelterman, Evens, Vermeir, Bousba (58’ Magito), Van Damme, Vertongen (58’ Van Der Bruggen), Van Hooimissen, Van Driessche.

KSK Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, Degrande, De Zutter, Lootens, B. Martens, Hennebert (76’ Canoot), Van De Sompel (82’ A. Martens), Sucaet, Bouchaala.

Doelpunten: 11’ Vermeir 1-0; 23’ Van Audenaerde 1-1; 37’ Vermeir 2-1; 47’ B. Martens 2-2; 80’ De Zutter 2-3; 92’ Lootens 2-4.