Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 15
Lovendegem krijgt rake meppen van Voorde
Gentil Dossche

In een wedstrijd die Lovendegem eigenlijk moest winnen bleek de graag gehanteerde buitenspelval vooral een val voor zichzelf. Voorde toonde zich zeer opportunistisch en kon na een halfuurtje eigenlijk al in een zetel de wedstrijd uitspelen.

De bezoekers begonnen het felst aan de wedstrijd. Al na twee minuten knalde Delbecque in het zijnet. Ook Leirens miste de goede richting. Aan de overzijde kopte Van Audenaerde in de handen van De Jonge. Asselman gleed door de buitenspelval en De Paepe was geklopt (9’). Wie dacht dat Lovendegem de bezoekers nu naar de keel ging grijpen kwam bedrogen uit. Van Audenaerde bediende Lootens die in de korte hoek De Jonge vond. Aan het halfuur kreeg Voorde een vrije trap schuin voor doel. Evrard zette laag voor en enigszins verrassend verdween de bal in doel (30’). Enkele minuten later geraakte De Durpel niet voorbij De Paepe.

Snelle koude douche in de tweede helft. De Durpel kon opnieuw door de buitenspelval trekken en nu mochten de boeken toe. (50’). Bij Lovendegem bleven ze volharden in de boosheid en De Durpel omzeilde nogmaals de buitenspelval. Asselman kreeg zijn 2de op een bordje (57’). Toen Asselman zelf op avontuur trok dropte hij zijn 3de van de dag in het mandje (62’). Kort voor het einde dikte invaller Vernaillen de score nog verder aan (87’).

Lovendegem ontvangt volgende week degradatieconcurrent Bellem. Voorde krijgt het bezoek van SK Lebbeke.

KSK Lovendegem : De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde (73’ Canoot), Degrande, Vandenbussche, De Zutter, Bouchaala (52’ Hennebert), Lootens (69’ A. Martens), B. Martens, Van De Sompel, Sucaet.

SV Voorde: De Jonge, Van Damme, Van Hecke, Verhoeven, Delbecque (84’ Elinckx), Leirens, Evrard (’80: Vernaillen), Van Herreweghe, Asselman (‘ 71: Vanderbeck), De Durpel, Borremans.

Doelpunten: 9’ Asselman 0-1; 30’ Evrard 0-2; 50’ De Durpel 0-3; 57’ en 62’ Asselman 0-4 en 0-5; 87’ Vernaillen 0-6.