Appelterre-Eichem
Kruibeke J.Vl.
Datum: 18/01/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stadion KE Appelterre-Eichem
Kruibeke pakt tweede plaats na winst
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke pakt tweede plaats na winst
Foto: © SC

Niet zonder moeite heeft Jong Vlaanderen de drie punten weggehaald bij Appelterre-Eichem. De vooraan onmondige thuisploeg kon de bezoekers in de eerste helft nog afhouden. Tien minuten na de rust was het dan over en out.

Na de verlengde winterstop misten beide ploegen enkele basispionnen en dat was ook merkbaar. De wedstrijd zat potdicht al kwam er vrij snel een kans voor de thuisploeg. Pieter Cardoen knalde een voorzet van Nico VandenBorre over (6’). Halfweg de eerste helft slaakte het thuispubliek een zucht van verlichting. Davy Van Moortel vlamde een vrije trap rakelings naast de winkelhaak (22’). Even later trapte Tim Vierbergen in de handen van Tim Hélin. Aan de overzijde devieerde Wim Vermeersch een voorzet van Andres De Glas nipt naast (28’). Robin Van Herreweghe kopte een vrijschop van Steve Vandenbrande in het zijnet (36’). Op slag van rust kreeg Van Herreweghe een voorzet niet onder controle.
 
De tweede helft was pas enkele minuten oud of Johan Segers stuurde Ward Vertonghen diep. Cardoen en Hélin waren er aan voor de moeite. Toen Segers met een nieuwe splijtende voorzet Olivier De Vlieger bereikte gingen de tabaksplanters tegen het canvas. Appelterre reageerde met een schot in de draai van Vermeersch naast het bezoekende doel (64’). Nico VandenBorre had de aansluitingstreffer aan de voet maar knalde op Michiel Noeninckx (75’). Jurgen De Maayer pakte uit met een supersave op een schot van Dean Timmermans (83’). Glenn Verhulst verlengde een voorzet van De Vlieger naast (85’). Angelo Schippers stuurde Verhulst diep; zijn schot ging naast de winkelhaak (86’). In de slotminuut verslikte Didier Lenjou zich in Jamal Louahrani. De thuisspits vlamde op de doelpaal.
 
Door deze zege en het verlies van Jong Lede klimt Kruibeke naar de tweede plaats, terwijl Appelterre onderaan het peloton bengelt. Volgende zondag is JV Kruibeke gastheer voor Eendracht Aalter. Appelterre-Eichem trekt dan naar leider Sint-Gillis-Waas.
 
Appelterre-Eichem: Tim Hélin, Pieter Cardoen, Stefan Berth, Bjorn Meuleman (60’ Jamal Louahrani), Wim Vermeersch, Steve Vandenbrande, Robin Van Herreweghe, Jens Kiekens, Wim Vermeerschen, Nico VandenBorre (80’ Dean Timmermans), Andres De Glas (64’ Bram Schiettecatte). Res: Yannick Aerts
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Didier Lenjou, Davy Van Moortel, Michiel Noeninckx, Tim Vierbergen (63’ Glenn Verhulst), Ladi Kuye (78’ Angelo Schippers), Ward Vertonghen (86’ Kristof De Jonghe), Olivier De Vlieger, Johan Segers, Tom De Wolf, Bjorn Mallentjer. Res: Mike Royers
 
Doelpunten: 49’ Vertonghen 0-1; 55’ De Vlieger 0-2
 
Gele kaarten: 37’ Mallentjer; 53’ Vermeerschen; 68’ Kiekens