Kemzeke
St.-Gillis-Waas
Datum: 17/01/2009 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Kriekepitte
Sint-Gillis-Waas wint derby bij Kemzeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Sint-Gillis-Waas wint derby bij Kemzeke
Foto: © SC

Geen hoogstaande wedstrijd op het veld van de Klauwaerts. Leider Sint-Gillis-Waas haalde het verdiend al werd het doelpunt fel aangevochten.

Veel inzet en spanning maar geen echte kansen in het begin van de match. De thuisploeg zorgde voor het eerste wapenfeit na een kwartier. In plaats van zelf te scoren legde Buedts af voor De Wilde en Massoels kon nog wegwerken. Sint-Gillis reageerde en Kemzeke had een sterke Vleeschouwer nodig om Verstraeten van een treffer te houden. Een vrijschop van Varewijck werd slechts heel moeizaam van de lijn geveegd. Net voor de koffie claimden de bezoekers een strafschop na fout op Van Osselaer maar de leiding reageerde niet.
 
De zenuwen lieten zich gevoelen in de tweede helft en het spel werd harder. Scheidsrechter Gautier was kop van jut toen hij De Ly in buitenspel liet doorgaan en deze Vleeschouwer het nakijken gaf. Kemzeke wou wel maar kon niet echt terugvechten. Het waren eerder de bezoekers die voor gevaar zorgend maar Buedts kon niet afwerken. Eerst kopte hij een voorzet van Amesian naast en nadien stond Renier in de weg. Een lobbal verdween naast de kooi.  
 
Kl. Kemzeke: Vleeschouwer, De Wit, Peirsman, Ben Omar, Saman, Amesian, Buedts, De Wilde, Joos (66’ Van Lierop), Stoop, Janssens.
 
St-Gillis-Waas: Renier, De Koning, Van Rumst, Massoels, Baetens, Stoclet, Varewijck, De Ly, Verstraeten, Baert (77’ De Vos), Van Osselaer (84’ De Cock).
 
Doelpunt: 56’ De Ly 0-1.
 
Gele kaarten: Janssens, Amesian, Saman, Van Rumst, Verstraeten.