Kruibeke J.Vl.
Jong Lede
Datum: 07/09/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadion Kruibeke
Lede grijpt Kruibeke bij de keel
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lede grijpt Kruibeke bij de keel
Foto: © SC

Met goed en snel voetbal had Jong Lede na amper een kwartier een geruststellende voorsprong opgebouwd. In een evenwichtige tweede helft kwam Jong Vlaanderen nog fel opzetten. Een late bezoekende treffer bezegelde het Kruibeekse lot.

Jong Lede vertrok onmiddellijk in overdrive en Pieter Mussely moest een voorzet van Lino Uyttenhove onschadelijk maken. Even later knalde de Leedse flankspeler nipt naast. Kevin De Coen probeerde het van op afstand en tot ontzetting van de thuisploeg verdween de bal via het achterhoofd van Davy Van Moortel onder de deklat (6’). Kruibeke reageerde en Nouredinne Hamouch schilderde een hoekschop op het hoofd van Mario Verbraeken (8’). De vreugde was van korte duur. Voorbij de tweede paal kopte De Coen een hoekschop tot bij Steven Brantegem en die aarzelde niet (9’). Kevin Trienpont kapte zich mooi vrij op rechts, zocht en vond het hoofd van Steven Brantegem en opnieuw was het raak (14’). De thuisploeg had geen directe tegenzet en meer dan een knal van Pieter Van de Manacker op Kenneth De Saedelaere zat er niet in (23’).
 
Ook na de rust trokken de bezoekers het snelste van leer. Een voorzet van Uyttenhove werd door Brantegem aan de eerste paal net naast getrapt. Kruibeke gaf zich nog niet gewonnen en Johan Segers zette Peter Heiremans aan het werk (51’). Toen de ingevallen Ward Vertonghen de aansluitingstreffer tegen de bezoekende netten knalde kwam het geloof terug bij Jong Vlaanderen (63’). Aan de overzijde moest Jurgen De Maayer plat op een schot van Trienpont (69’). Tim Vierbergen vlamde voorlangs uit een scherpe hoek en Heiremans voorkwam de gelijkmaker. Eerst was hij bij de pinken op een hoekschop van Ladi Kuye. Ook op het reboundschot van Glenn Verhulst gaf de bezoekende portier geen krimp (80’). De zenuwen stonden nu strak gespannen want het kon alle kanten uit, tot Kevin De Coen zich mooi vrij kapte. De Maayer had geen verhaal tegen de perfecte plaatsbal naast de verste paal (82’). Ook het laatste wapenfeit was voor rekening van de bezoekers. De thuisgoalie ging goed plat op een schot van Uyttenhove.
 
Al bij al een verdiende zege voor Jong Lede dat volgende zondag om 15u gastheer is voor Sint-Gillis-Waas. Zaterdagavond trekt Jong Vlaanderen Kruibeke naar Klauwaerts Kemzeke. Aanvang om 19u30.
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Davy Van Moortel, Pieter Mussely, Tim Vierbergen, Ladi Kuye (83’ Didier Lenjou), Pieter Van de Manacker, Nouredinne Hamouch (51’ Glenn Verhulst), Olivier De Vlieger (51’ Ward Vertonghen, Johan Segers, Bjorn Mallentjer. Res: Mike Royers
 
Jong Lede: Peter Heiremans, Nico Heuvinck, Gregory Degrauwe, Jonas Droessaert, Kenneth De Saedelaere, Kevin Trienpont (81’ Bert Souffriau), Lino Uyttenhove, Steven Brantegem, Nico De Thaey (40’ Joel Polfliet), Kevin De Coen (85’ Jens Van Caenegem), Jan Govaert. Res: Stein VandenAbbeele
 
Doelpunten: 6’ De Coen 0-1; 8’ Verbraeken 1-1; 9’ & 14’ Brantegem 1-2 & 1-3; 63’ Vertonghen 2-3; 82’ De Coen 2-4
 
Gele kaarten: De Vlieger (K), De Saedelaere (L)