Lovendegem
Evergem-Center
Datum: 07/09/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 2
Lovendegem geen partij voor Evergem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem geen partij voor Evergem
Foto: © SC

Tegen een feller en beter Evergem Center kon Lovendegem op geen enkel moment aanspraak maken op enig puntengewin. Gelukkig voor hen stond de thuisgoalie sterk te spelen, anders was het een echte afgang geworden.

De bezoekers namen het initiatief en Peter De Paepe moest zich tonen op een actie van Sander Renson na dubbelpas met Preben De Leeuw. Ook Mustafa Erkoc stuitte tot 2 keer toe op de thuisportier. Toen Wesley Van Audenaerde zich verslikte was het wel prijs. Omo Monday bereikte Erkoc en die werd foutief gestuit. De Paepe stopte de penalty van Jonathan Paerewyck maar was te vroeg vertrokken. Mustafa Erkoc hernam en die miste niet (29’). Toen Renson het hoofd vond van Koen VandenBerghe leek de match gespeeld (33’). Lovendegem reageerde en Van Audenaerde kopte een hoekschop nipt naast. Net voor de rust werd Wesley Van Audenaerde onderuit gehaald en trapte zelf de strafschop binnen.
 
De thuisploeg putte moed uit de aansluitingstreffer maar meer dan steriele druk leverde dit na de rust niet op. De kansen waren opnieuw voor Evergem en Kurt Mertens kopte nipt over. Paerewyck en De Leeuw vonden De Paepe op hun weg. Aan de overzijde dreigden Van Audenaerde en Joachim De Zutter. De thuisportier kon zich nogmaals onderscheiden na een knappe actie en dito schot van Preben De Leeuw. Even over het half uur viseerde Erkoc de lat. De pas ingekomen Thienpont besliste het Lovendegemse lot met een gekraakt schot dat over De Paepe verdween.
 
Voor Lovendegem niet alleen een 0 op 6 maar vooral de wijze waarop doet vragen rijzen. Volgende zaterdag wacht de verplaatsingnaar KFC Eeklo. Ook altijd pittige duels.
 
KSK Lovendegem: De Paepe, Van Audenaerde, De Baets, Degrande, Vandenbussche, De Zutter, Bouchaala, Kalkan, Martens, Hennebert (46’ Desmet), Sucaet.
 
KFC Evergem: Baert, Vanhyfte-Ysebaert, Baeten, Vandenberghe, De Leeuw (87’ Vandewalle), Renson, Mertens (79’ Thienpont), Paerewyck (86’ Koudjou), Erkoc, Verdeghem, Omo.