Lebbeke KSK
Kruibeke J.Vl.
Datum: 01/03/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stadion SK Lebbeke
Lebbeke houdt punt thuis tegen Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lebbeke houdt punt thuis tegen Kruibeke
Foto: © SC

Met de moed der wanhoop heeft een wilskrachtig Lebbeke nog een gelijkspel kunnen afdwingen nadat het tot 2 keer toe op achterstand was gekomen. Kruibeke moest het laatste halfuur met 10 verder en kon zich best vinden in de uitslag.

In een aanvankelijk gesloten wedstrijd kwamen de bezoekers vrij snel op voorsprong. Siebe Van Damme ging in de fout op Pieter Van de Manacker en Jurgen De Maayer knalde de strafschop via de paal binnen. Lebbeke reageerde met een vlam van Jens Haelterman en een vrije trap van Steven Blommaert. Mario Verbraeken kopte een voorzet op de vuisten van Gilles Berckmoes. Aan de overzijde moest De Maayer twee keer plat. Eerst op een kopbal van Mohammed Bousba en even later op een schot van Stijn Van Driessche. Op het halfuur kregen de bezoekers een mooie kans om de voorsprong uit te diepen. Olivier De Vlieger verlengde een voorzet naast het open doel. Een voorzetschot van Verbraeken ging aan iedereen voorbij. Op slag van rust knalde Bousba van uit een scherpe hoek nipt voorlangs.
 
De thuisploeg zocht de gelijkmaker met een 30-meter knal van Yannick Willems die over de lat verdween. Jong Vlaanderen reageerde direct en Berckmoes was attent op een voorzetschot van Ward Vertonghen. Een vlam van Verbraeken zoefde een metertje naast. Tim Vierbergen legde de bal af voor Vertonghen die de goede richting miste. De pas ingekomen Bart Evens schilderde het leder op de voet van Mathias Janssens en de bordjes hingen gelijk. De Lebbeekse vreugde was slechts van korte duur. Mario Verbraeken dropte een voorzet van Ladi Kuyé mooi in de winkelhaak. De Vlieger verzuimde de thuisploeg uit te tellen toen hij voor Berckmoes werd afgezonderd maar er niet voorbij geraakte. Het thuispubliek ging uit de bol nadat een knal van Evens op het lichaam van Vierbergen strandde. Beide ploegen bleven halve kansen bijeenspelen. Met nog een klein kwartier op de teller ging Davy Van Moortel in de fout en de bal op de stip. De Maayer ranselde de strafschop van Stephan Van Laere uit zijn doelvlak. Een minuutje later was het toch raak. Bart Evens kapte zich mooi vrij en de bezoekende portier was kansloos. KSK Lebbeke kreeg terug moed en Van Damme viseerde het zijnet. Kristof Vermeir nam tevergeefs De Maayer op de korrel. In de slotminuten hield het thuispubliek de adem in toen Vertonghen de snelle Glenn Verhulst alleen voor Berckmoes afzonderde. De bezoekende aanvaller miste echter de koelbloedigheid om af te werken en weg kans.
 
Zondag aanstaande trekt Lebbeke naar Eine en gaat Kruibeke op bezoek bij leider Sint-Gillis-Waas.
 
KSK Lebbeke: Gilles Berckmoes, Yannick Willems, Steven Blommaert, Stephan Van Laere, Jens Haelterman, Mohammed Bousba (53’ Bart Evens), Siebe Van Damme, Mathias Van der Bruggen, Mathias Janssens, Kevin Vertongen (80’ Kris Van Beveren), Stijn Van Driessche (64’ Kristof Vermeir)
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Davy Van Moortel, Michiel Noeninckx (61’ Bjorn Mallentjer), Tim Vierbergen (79’ Glenn Verhulst), Ladi Kuye, Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker, Olivier De Vlieger (64’ Didier Lenjou), Johan Segers, Tom De Wolf.
 
Doelpunten: 8’ De Maayer 0-1; 55’ Janssens 1-1; 59’ Verbraeken 1-2; 79’ Evens 2-2
Kaarten: 25’ W. Vertonghen; 58’ Berckmoes; 62’ Van Driessche. Rood (2x geel) 63’ De Wolf