Kruibeke J.Vl.
Evergem-Center
Datum: 19/04/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stadion Kruibeke
Kruibeke en Evergem blijven in evenwicht
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke en Evergem blijven in evenwicht
Foto: © SC

Met als inzet een mogelijke plaats in de eindronde was deze wedstrijd voor beide ploegen erg belangrijk. Aanvallende intenties waren er genoeg. Toch was het duidelijk dat wie scoorde met de winst zou weglopen. Uiteindelijk slaagde daar echter niemand in.

De eerste aanval was voor rekening van de thuisploeg. Johan Segers kopte naast (4’). Davy Van Moortel kon nog net een collectieve aanval onschadelijk maken (11’). Net voor het halfuur vlamde Hakim Boucheta een individuele poging hoog over. Davy Theunis gooide zich in de baan op een vluchtschot van Monday Omo (29’). Jurgen De Maayer moest plat op een vlam van Mustafa Erkoc (35’). Ward Vertonghen nam een voorzet van Bjorn Moorthamer in één tijd over. Glenn Baert had een goede save in huis (36’). Erkoc kwam centimeters te kort op een pas van Boucheta (40’).

Ook na de koffie gingen de kansen snel heen en weer. De Maayer moest plat op een knal van Jonathan Paerewyck (48’). Theunis mikte een metertje te hoog (49’). De thuisportier was attent op schoten van Erkoc en Sander Renson (57’). Aan de overzijde ging Baert plat op een kopbal van Ladi Kuyé (71’). Cedric Schatteman verlengde een voorzet van Johan Van Rumst met het hoofd. De Maayer pakte uit met een karpersprong (75’). Een lobbal van Vertonghen op voorzet van Olivier De Vlieger ging rakelings over (78’). De bezoekende portier had al zijn klasse nodig op een vlam van Glenn Verhulst (82’). Seconden later claimde het thuispubliek een doelpunt toen Paerewyck een kopbal op of achter de lijn wegwerkte. Binnen de minuut dwong Paerewyck met een zwaar schot De Maayer op de grond. Jonathan Koudjou veegde een schot van Vertonghen van de lijn (86’). In de slotminuten trok Vertonghen door het centrum van de bezoekende verdediging. Toen hij daarbij collectief werd afgestopt schreeuwde het thuispubliek om een strafschop die er evenwel niet kwam.

Al bij al konden beide ploegen zich in het gelijkspel vinden en wordt het wachten tot de slotdag voor definitief uitsluitsel. Kruibeke trekt zondag naar Eeklo en Evergem ontvangt kampioen Sint-Gillis-Waas.

KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Didier Lenjou, Davy Van Moortel, Tim Vierbergen (62’ Glenn Verhulst), Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker (62’ Ladi Kuye), Davy Theunis, Bjorn Moorthamer (62’ Olivier De Vlieger), Johan Segers, Tom De Wolf, Bjorn Mallentjer. Res: Carsten Van Damme

Evergem Center: Glenn Baert, Michael Baeten, Preben De Leeuw (75’ Kurt Mertens), Jonathan Koudjou, Sander Renson, Jonathan Paerewyck, Hakim Boucheta (70’ Johan Van Rumst), Mustafa Erkoc, Nick Verdegem, Monday Omo, Cedric Schatteman. Res: Bram Van de Wakke, Mike Danschutter

Doelpunten: geen

Gele kaarten: 53’ Van de Manacker; 85’ Omo